06 червня 2020 р. 17:49

Дружина екснардепа Унгуряна подарувала йому особняк та елітну автівку: що задекларував колишній парламентар

Дружина екснардепа Унгуряна подарувала йому особняк та елітну автівку: що задекларував колишній парламентар

Колишній народний депутат України Павло Унгурян подав е-декларацію після звільнення, у якій вказав свої доходи, витрати та майно у 2019 році.

 Відповідний документ опублікований на офіційному сайті Національного агенства з питань запобігання корупції.

Павло Унгурян був обраний до Верховної Ради на позачергових парламентських виборах у 2014 році за списками партії "Народний фронт" (№43). У позачергових парламентських виборах, які відбулися торік, участі не брав.

До членів родини колишнього нардепа входять дружина Юлія Унгурян, дочка та син.

Торік Павло Унгурян став власником земельної ділянки ( 1 тис. кв. м) у Таїрове Овідіопольського району та житлового будинку (741,7 кв. м), у цьому ж селищі. Зазначимо, що цю нерухомість він отримав у подарунок від дружини. Вартість земельної ділянки складає 415 тис. 778 грн, а житлового будинку - 9,3 млн грн. До цього у колишнього нардепа були квартира в Одесі (64,7 кв. м) та земельна ділянка у Таїрове (911 кв. м). Крім того, він вказав оренду двох частин підлоги на автостоянках в Одесі.

Що стосується автівок, то торік дружина подарувала Павлу Унгуряну Toyota Land Cruiser, 2018 року випуску, за який заплатила за 1 млн 678 тис. грн, а собі вона купила Porsche Cayenne, 2018 року випуску, вартість якого декларант не вказав. Крім  цих двох новеньких автомобілів родина має в оренді ще два: BMW M850I, 2019 року випуску, яким користується дружина екснардепа, та  Land Rover Range Rover Evoque, 2016 року випуску, на якому їздить сам експарламентар.

Серед цінних речей у декларації вказаний музичний інструмент Yamaha, який належить Юлії Унгурян, та дві картини, власником яких є Павло Унгурян.

У 2012 році Павло Унгурян зареєстрував авторське право на дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління, а у 2018-му - на монографію "Зелена економіка як підгрунтя екологізації місцевого розвитку", яку написав у співавторстві із Олександром Бондарем та Тетяною Галушкіною.

На посаді народного депутата Павло Унгурян заробив 332 тис. 674 грн, ще 304 тис. 262 грн отримав за виконання депутатських повноважень, 137 тис. 150 грн - компенсація за оренду житла у столиці та 59 тис. 274 грн - компенсація вартості проїзду по Україні. У державному закладі  "Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління" Унгурян за роботу за сумісництвом отримав 46 тис. 431 грн. Також його доходами стали 12 тис. 885 грн у якості процентів від банківських вкладів. 

Юлія Унгурян торік отримала 101 тис. грн доходу від підприємницької діяльності та 12 грн процентів від банківських вкладів.

Всі готівкові кошти та гроші, що лежать на банківських рахунках, Павло Унгурян задекларував як сумісну власніть із дружиною. Зокрема, у готівці подружжя тримає 2,453 млн грн, 35,5 тис. доларів та 8,8 тис. євро. На банківських рахунках лежать майже 326 тис. грн, 57 доларів та 4 євро.

Павло Унгурян вказав, що входить до керівних органів кількох громадських організацій: Молодіжна громадська організація "Батьківщина молода", Всеукраїнська молодіжна громадська організація "Спілка молодих християн України" та Одеська обласна організація всеукраїнської молодіжної громадської організації "Батьківщина молода". Також він є членом ГО "Народний фронт молоді" та ГС "Всеукраїнський собор".

Раніше "ІзбірКом" розповідав, які статки мають колишні народні депутати Геннадій ЧекітаЄвген ДейдейВасиль ГуляєвОлександр Урбанський, Леонід Клімов, Сергій Ківалов, а також чинні нардепи  Олексій Леонов Олег КолєвОлександр ТкаченкоСтепан ЧернявськийСергій КолебошинАндрій Костін («Слуга народу»),  Микола СкорикТетяна Плачкова («Опозиційна платформа - За життя»), Антон Кіссе,  Анатолій Урбанський («За майбутнє»), Олександр ГоренюкІгор Васильковський ("Слуга народу"), Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність"). 

Фото: Думська

Поділитися