07 січня 2024 р. 14:50

Стоп фінансування телемарафону та серіалів: в Одесі відбулася антикорупційна акція

Фото: Галина Шваюк

(Фото: Галина Шваюк)

7 січня на проспекті Шевченка в Одесі, попри дощ, знов відбулась "антитендерова" акція під ОВА.

Про це повідомляє Інтент.


Фото: Галина Шваюк

Люди з минулого року виходять на мітинги проти проведення закупівель, які вони вважають недоцільними під час війни. Лунали гасла: "Корупція вбиває", "Стоп фінансування телемарафону та серіалів" та інше.


Фото: Галина Шваюк

Зазначимо, що вчора, 6 січня, також була акція "В першу чергу ЗСУ" на Думські площі. За словами учасника, активіста Владислава Балінського: "Гасла "Труханов ч...рт" звучали так само часто як й путін х...ло".


Фото: Зелений лист


Фото: Зелений лист

Раніше одна з учасниць мітингу біля мерії влаштувала перфоманс. Тримаючи в руках плакат із написом "ЗСУ мерзнуть" дівчина зняла взуття та верхній одяг й стояла так деякий час.

16 грудня 2023 року мітингувальники почали обговорювати можливість збиратися щонеділі, але біля будівлі Одеської обласної державної (військової) адміністрації й у неділю 24 грудня провели таку акцію.

Акції продовжуються попри те, що 25 листопада одеська волонтерка, очільниця благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова вирішила припинити мітингувати під будівлею Одеського муніципалітету проти закупівель, недоречних, на її думку, під час війни. Вона також зазначила, що її рішення викликане тим, що депутати зрештою виконали ту вимогу, з якої почалися акції протесту, а саме на бюджетній комісії вирішили рекомендувати колегам під час сесії скасувати рішення про виділення 12 мільйонів гривень на ремонт Київського районного суду Одеси.

Ната Чернецька

Поділитися