05 січня 2024 р. 11:05

Співробітника комунальної установи Одеської міської ради затримали на хабарі

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

Поліцейські затримали співробітника "Муніципальної служби розвитку торгівлі" за одержання неправомірної вигоди

Про це повідомили в одеській поліції.

"Обіймаючи посаду головного спеціаліста відділу демонтажу, організував схему "грошового збагачення", згідно з якою підприємці мали щомісячно сплачувати йому "данину" за продаж товару у невстановлених місцях. Відразу після отримання хабаря правопорушника затримали й повідомили йому про підозру. Посадовцю загрожує позбавлення волі та конфіскація майна", - зазначили правоохоронці.


Фото: Нацполіція

Посадовець закріплений за територією Пересипського району, та зобов’язаний вживати заходів, спрямованих на боротьбу зі стихійною торгівлею, зокрема складати адміністративні протоколи щодо осіб, які торгують у невстановлених місцях. "Але використовуючи службове становище, фігурант почав вимагати в одного з торговців щомісячну "плату" за безперешкодну підприємницьку діяльність. У такий спосіб наприкінці грудня 2023 року він отримав від продавця продуктової точки хабар в сумі двох тисяч гривень. Втім за тиждень посадовець знову призначив йому зустріч і сказав сплатити ще шість тисяч за розміщення нових стелажів біля одного з торговельних центрів", - повідомили в поліції. 

Правоохоронці затримали чоловіка, щойно той отримав другу частину коштів. Слідчі повідомили посадовцю про підозру у проханні надати та одержанні службовою особою неправомірної вигоди за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Слідчі клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше Служба безпеки викрила заступника міського голови – начальника управління житлово-комунального господарства в Южному за отримання "відкату".

Нагадуємо, Одеська область опинилася на третьому місці в Україні за кількістю зареєстрованих корупціонерів впродовж 2023 року.

Ната Чернецька

Поділитися