03 січня 2024 р. 21:49

На Одещині викрили посадовця, який заробляв мільйони на поборах з зернотрейдерів

Фото: investigator.org.ua

(Фото: investigator.org.ua)

Державне бюро розслідувань на Одещині викрило посадовця Укртрансбезпеки, який заробляв мільйони на поборах із зернотрейдерів.

Про це інформує Центр публічних розслідувань з посиланням на  ДБР.

В повідомлені йдеться, що затримано посадовця Укртрансбезпеки, який заробляв, пропускаючи фури з зерном, що не відповідали габаритно-ваговим нормам.

Згідно з повідомленням Він поставив на потік заробіток на вагових комплексах Уктрансбезпеки на всіх основних транспортних розв’язках Одещини. За безперешкодний проїзд вантажівки з перевищеною допустимою вагою він брав з перевізників тисячу гривень. У тому числі гроші платили практично всі зернотрейдери, які перевозили продукцію в порти Одещини.

За оперативними даними, щомісячно співробітник дорожнього контролю таким чином заробляв щонайменше мільйон гривень.

2 січня 2024 року працівники ДБР спільно з УСР Нацполіції та за сприяння Уктрансбезпеки затримали ділка "на гарячому".

Наразі встановлюється повне коло причетних до оборудки посадовців Уктрансбезпеки.

14 грудня 2023 року працівники ДБР спільно з місцевою поліцією провели обшуки в іспанській нерухомості колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Одеси. Проти колишнього військкома порушено кримінальне провадження за декількома статтями за фактами незаконного збагачення. ДБР затримало експосадовця у липні 2023 року, суд помістив його під варту. Того ж місяця підозрюваного було звільненого з військової служби. У ході розслідування, крім іншого, встановлено, що він придбав два об’єкти нерухомості у місті Марбелья провінції Малага Королівства Іспанія.

Раніше повідомлялося, що працівники Державного бюро розслідувань розпочали розслідування за фактом дорожньої пригоди поблизу села Єреміївка на Одещині, яка сталася 5 грудня за участі правоохоронця. За попередніми даними слідства, правоохоронець перебуваючи за кермом з ознаками сп'яніння здійснив зіткнення з вантажівкою, що їхала в попутному напрямку. Внаслідок ДТП одному з пасажирів ампутувало ноги, а інший пасажир отримав численні переломи та садна. Обох травмованих було госпіталізовано.

1 грудня працівники ДБР повідомили про підозру командиру взводу однієї з військових частин протиповітряної оборони Одеської області, інформує пресслужба відомства. Задля власної наживи він продав понад 20 тонн пального з 30 тонн, виділених військовим. Військовослужбовець відповідав за отримання та видачу дизельного пального, призначеного для потреб підрозділу. Завдані державі збитки перевищили 1,4 млн гривень. Після початку кримінального провадження чоловік відшкодував усю суму збитків у повному обсязі. Наразі командиру взводу повідомлено про підозру у недбалому ставленні до військової служби.

Ігор Льов

Поділитися