25 березня 2024 р. 17:03

Оновлено! Відновлення: у Миколаєві обговорювали надання грантів підприємствам та аграріям

ФОТО: Миколаївська обласна державна адміністрація

(ФОТО: Миколаївська обласна державна адміністрація)

У Миколаєві планують надавати гранти підприємствам та аграріям, які постраждали від війни. 

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної державної адміністрації.

У понеділок, 25 березня, Віталій Кім зустрівся з головою представництва Міжнародної організації з міграції в Україні (МОМ) Алессією Скіавон.

Сторони підбили підсумки щодо реалізації спільних проєктів у межах регіону. Зокрема, обговорили результати надання грантів для мікро- та малих підприємств, які постраждали від війни.

Також - процес відновлення пошкоджених внаслідок ворожої агресії закладів охорони здоровʼя та соціального захисту області.

Віталій Кім висловив подяку представникам іноземної делегації за вже надану вагому гуманітарну та фінансову допомогу, яка посилює економічні спроможності та благоустрій Миколаївщини.

(ФОТО: Миколаївська обласна державна адміністрація)

Алессія Скіавон подякувала присутнім за виконання попередніх домовленостей та запевнила про готовність організації до розширення напрямків співпраці задля ефективного подолання викликів, повʼязаних з війною.

Так, за її словами, в найближчій перспективі організація спрямує свої сили на підтримку аграрного сектору, шляхом надання грантів працівникам фермерського господарства.

Миколаївщина показує гарні результати стосовно працевлаштування внутрішніх переселенців.

Одним із них є проєкт "WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей", який передбачає відкриття жіночих центрів працевлаштування, забезпечення професійного навчання жінок із малозахищених категорій населення.

Також днями Миколаїв відвідала генеральна директорка Швейцарської Агенції з розвитку та Співробітництва Патріція Данці.

Сторони обговорили гуманітарну ситуацію та соціально-економічні виклики, які наразі постали перед Миколаївщиною, інтеграцію внутрішньо переміщених осіб у громадах, а також ключові пріоритетні напрямки відновлення регіону.

На Миколаївщині для покращення навчального процесу у рамках проєкту "#100 майстерень" гроші отримають п'ять закладів професійно-технічної освіти.

Наприкінці весни розпочнуться масштабні оновлення навчальних приміщень, а в наступному навчальному році в них зможуть здобувати освіту всі охочі.

Анна Бальчінос

Поділитися