29 лютого 2024 р. 13:57

Майже 5 мільйонів євро отримає Миколаївщина для оптимізації водопостачання

ФОТО: https://depositphotos.com/ua

(ФОТО: https://depositphotos.com/ua)

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) профінансує проєкт водопостачання на Миколаївщині. Планують залучити майже 5 мільйонів євро.

Під час сесії депутати вирішили залучити грант від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для фінансування проєкту "Фінансова та екологічна оптимізація частини системи водопостачання (Проєкт по бездохідній воді для обраного району міста Миколаєва)".

Розмір гранту складає 4 668 510 євро.

Грант буде сплачуватись НЕФКО безпосередньо компаніям-підрядникам.

Міський голова Олександр Сєнкевич має здійснювати всі необхідні дії щодо узгодження договору та залучення гранту у повному обсязі.

Контролювати виконання рішення будуть постійні комісії міської ради: з питань економічної й інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, підприємництва, наповнення бюджету та використання бюджетних коштів, з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, благоустрою міста, промисловості, транспорту, енергозбереження, зв’язку, інформаційних технологій та диджиталізації, заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

На сайті міста в розділу "Проєкти рішень чергової сесії Миколаївської міської ради" опубліковано понад 1000 проєктів рішень без пояснення, за які саме буде запропоновано проголосувати обранцям. 

27 лютого відбулося засідання бюджетної комісії Миколаївської міської ради на якому було прийнято рішення збільшити фінансування програми "Сприяння оборонній і мобілізаційній готовності міста Миколаєва на 2021-2024 роки". Очікується, що за відповідний проєкт рішення запропонують проголосувати завтра під час пленарного засідання.

Анна Бальчінос

Поділитися