21 квітня 2024 р. 20:09

Понад 300 мільйонів виплатили мешканцям Херсонщини, які потребують соцзахисту

Фото: соцмережі

(Фото: соцмережі)

Виплати у січні-березні отримали родини, котрі виховують дітей позбавлених батьківського піклування й ті, які мають будинки сімейного типу, малозабезпечені родини, та ті, які опинились у скруті.

Про це розповів заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько.

За словами посадовця, 95 прийомним сім'ям та 63 будинкам сімейного типу, котрі виховують малечу позбавлену батьківського піклування виплатили 66 мільйонів гривень. На підтримку малозабезпечених родин та громадян які опинились у складних життєвих обставинах направили 105 мільйонів гривень.

Решта суми близько 195 млн грн це соціальна допомога особам з інвалідністю та інші допомоги сім'ям з дітьми", 
– сказав Шанько.

Також він нагадав, що ОВА надала матеріальну допомогу 2600 людям, які опинились у скруті, родинам загиблих військових та цивільним, які постраждалих через російські обстріли.

До того ж з бюджету виділили 3,4 мільйона на пільгові продукти для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Всього біло виділено з бюджету області понад 366 мільйонів гривень.

Раніше повідомлялось, що у 14 територіальних громадах деокупованої території (ДОТ) Херсонської області працюватимуть Координаційні центри підтримки цивільного населення.

Підтримку від Коордцентру при Херсонській ОВА отримують:

  • 43,7 тисячі осіб з-поміж ВПО, серед яких 8,1 тисячі дітей та 1139 осіб з інвалідністю;
  • 4,2 тисячі осіб з інвалідністю;
  • діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають у 95 прийомних сім’ях і 63 дитячих будинках сімейного типу;
  • 42,4 тисячі осіб похилого віку.

Крім того, 5,6 тисячі людей отримують матеріальну допомогу.

Міжнародні організації продовжують підтримувати українців, які опинилися в складних життєвих обставинах у воєнний час.

Допомогу можуть отримати

  • переселенці, які перемістилися після 24 лютого 2022 року та мають вразливості;
  • особи, що не переміщувалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Одеська, Запорізька, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська, Донецька та мають вразливості;
  • люди, які повернулись до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через воєнні дії від 24 лютого 2022 р. та мають вразливості.

Відомо, що Южноукраїнська громада Миколаївської області отримає кошти на реалізацію проєкту в рамках Програми з відновлення України. Сума становить 27,5 мільйонів гривень.

Олеся Ланцман

Поділитися