15 березня 2024 р. 10:02

Миколаївці заборгували майже 370 мільйонів за теплоенергію

ФОТО: Українська енергетика

(ФОТО: Українська енергетика)

Миколаївці заборгували за теплоенергію майже 370 мільйонів гривень. Однак можуть скласти договір на реструктуризацію боргу.

Про це повідомляє пресслужба ОКП "Миколаївоблтеплоенерго".

Станом на березень 2024 року борг споживачів перед підприємством складає 369, 5 мільйонів гривень.

При цьому борги за опалювальний сезон 2023-2024 рр. перевищують 205 мільйонів, а борги попередніх сезонів складають понад 164 мільйони гривень.

На початок березня відсоток погашення заборгованості за поточний опалювальний період складає 62,5%.

ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" вдячне споживачам, які своєчасно та в повному обсязі сплачують нарахування за отримані послуги з постачання теплової енергії. Ці кошти дозволяють нам розраховуватися за енергоносії, готувати матеріальну базу та проводити необхідні роботи наступного опалювального сезону, аби кожен миколаївець був з теплом та отримував якісні послуги, - коментує директор підприємства Микола Логвінов.

Споживачі ОКП "Миколаївоблтеплоенерго", які не мають можливості одразу сплатити всю суму заборгованості, але не бажають накопичувати борги надалі, є можливість укладання договору реструктуризації боргу.

У Миколаєві побудують комплекс з перероблення побутових відходів. Таке рішення прийняли в ході засідання виконавчого комітету Миколаївської міськради. Наразі питання з перероблення відходів є більш актуальним та важливим, адже завершується термін експлуатації міського полігону ТБВ.

Прокуратура в судовому порядку вимагає повернути до бюджету надмірно сплачених понад дев'ять мільйонів гривень за електроенергію.

Генічеською окружною прокуратурою Херсонської області до суду подано позов в інтересах держави про визнання недійсними додаткових угод до договору про постачання електроенергії споживачу та стягнення коштів у розмірі понад дев'ять млн гривень.

Майже 1,4 мільярда гривень склав внесок миколаївців у місцевий бюджет. Майже 60% в загальній сумі надходжень до місцевих бюджетів займає податок на доходи фізичних осіб.

Саме від цих коштів залежить фінансова спроможність територіальних громад, а це - рівень життя громадян, виконання соціальних програм, а також суттєва допомога місцевим мешканцям, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України.

З початку року Миколаївщина зібрала понад 3 мільярди гривень у бюджет, що на 11,3 відсотка (315,9 млн грн) більше, ніж за аналогічний період минулого року. 

Анна Бальчінос

Поділитися