22 квітня 2024 р. 23:33

Діти Миколаївщини поїхали у Францію

ФОТО: Очаківська міська рада

(ФОТО: Очаківська міська рада)

Діти з Миколаївщини приїхали у Францію, у місто-побратим Очаківа - Фекам. 

Про це повідомляє пресслужба Очаківської міської ради.

Діти подолали 3600 кілометрів, аби два тижні відпочити від щоденних обстрілів.

Мандрівників зустріли представники мерії Фекаму та волонтери, які будуть супроводжувати дітей протягом всіх 15 днів.

Зупинилася група у гуртожитку, діти живуть у двох, тримісних номерах, за підтримки волонтерів отримують триразове гаряче харчування.

Програма перебування дітей у Франції дуже насичена та містить морські подорожі, катання на велосипедах, ознайомлення з краєвидами міста, спортивні змагання.

Днями понад 80 дітей з прифронтових областей прибули на Прикарпаття для оздоровлення. Це юні українці з Херсонщини, Миколаївщини та Харківщини, яким доводиться жити під постійними обстрілами через близьке розташування їхніх містечок та сіл до лінії фронту.

Нещодавно для дітей з Нововоронцовської громади на Херсонщині організували екскурсію до дендропарку в Кропивницькому. У співпраці з місцевою адміністрацією волонтери районної організації Червоного Хреста України влаштували для учнів 5-6 класів день психоемоційного розвантаження.

А співпрацівники Південноукраїнської АЕС нагородили найбільш активних юних учасників Всеукраїнського патріотичного онлайн-проєкту Енергоатом Junior #ВсеБудеУкраїна. За словами організаторів, основне завдання цього проєкту є підтримка талановитих дітей та заохочення молоді до творчості.

Крім цього, в одній з громад на Херсонщині відкрився простір для творчості й навчання. У той час, коли дитячі садки та школи зруйновані російськими ракетами, потреба в мистецьких та освітніх хабах є величезною. Тому арт-простір під назвою "Дім уяви" відкрили в одному з населених пунктів Чорнобаївської громади. Зазначається, що хаб розташувався в укритті місцевої школи.

Анна Бальчінос

Поділитися