26 листопада 2023 р. 14:14

Зношеність мереж становить понад 80 відсотків, - Миколаївська ТЕЦ

Фото: Миколаївська ТЕЦ

(Фото: Миколаївська ТЕЦ)

На Миколаївській ТЕЦ у рамках підготовки до опалювального сезону 2023 - 2024 провели капітальний ремонт теплових мереж, під час якого було замінено понад 1,5 км труб. При цьому за попередній період 4 роки капітальний ремонт теплових мереж взагалі не відбувався.

Про це повідомляє пресслужба ТЕЦ.

Також в рамках поточного обслуговування ліквідовано 190 локальних поривів, що на 54,5% більше ніж за 2021-2022 роки.

Фото: Миколаївська ТЕЦ

Під час запуску тепла відбувся аварійний порив в трубі великого діаметра на перетині вулиць Пограничної та Садової. Під час ліквідації аварійної ситуації було замінено близько 55 м труб. При ремонтних роботах було залучено також бригади міських комунальних служб.

З початком 2023 року керівництво ПрАТ "МИКОЛАЇВСЬКА ТЕЦ" змінило підхід до ремонту мереж - замість "затикання дир" виконується повноцінна заміна зношених ділянок, - йдеться в повідомленні.

Також на підприємстві зазначили, що на сьогодні зношеність мереж становить понад 80% і для стабілізації ситуації потрібний деякий час.

Так, 23 листопада ми писали, що у Миколаєві в деякі будинки не подавали тепло в мережі, щоб змусити людей заплатити борги за попередні періоди. У департаменті ЖКГ міської ради закликали якомога швидше відпрацювати звернення мешканців щодо відсутності тепла в оселях.

Відомо, що 14 листопада, згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради, розпочався опалювальний сезон. Впродовж 10 діб буде здійснено пуск котелень для подачі тепла споживачам усіх форм власності.

Перед цим, 9 листопада ми інформували, що у Миколаєві визначилися із датою початку опалювального сезону.

До цього ми писали, що Миколаївська область заходить в опалювальний сезон при незмінних, довоєнних тарифах для населення. Теплопостачальні підприємства та об'єкти споживання теплової енергії по Миколаєву та регіону готові до старту. 

А 20 жовтня стало відомо, що опалювальний сезон у Миколаєві планують з листопада. Згідно з законодавством він має розпочатися, коли температура +8 і нижче триває протягом трьох днів.

Тетяна Каптур

Поділитися