23 листопада 2023 р. 21:49

У Миколаєві в деякі будинки не подавали тепло через борги

Фото: istockphoto

(Фото: istockphoto)

У Миколаєві в деякі будинки не подавали тепло в мережі, щоб змусити людей заплатити борги за попередні періоди. У департаменті ЖКГ міської ради закликали якомога швидше відпрацювати звернення мешканців щодо відсутності тепла в оселях.

Про це інформували в пресслужбі Миколаївської міськради.

Якщо теплоносій надходить до будинку, а організація, яка надає житлові послуги, не прийняла його, будемо вживати заходів адміністративного характеру. Зокрема, буде складено акти щодо притягнення до відповідальності за порушення у сфері прав споживачів. Це передбачено чинним законодавством, - інформують в департаменті.

Перші випадки вже зафіксовані. 

Зазначається, що декілька ОСББ не поспішали пускати теплоносій в мережі будинків, щоб змусити людей заплатити борги за попередні періоди. Отримали приписи. Якщо не виконають в короткий термін, доведеться сплатити ще й штраф.

Так, 14 листопада, згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради, розпочався опалювальний сезон. Впродовж 10 діб буде здійснено пуск котелень для подачі тепла споживачам усіх форм власності.

Перед цим, 9 листопада ми інформували, що у Миколаєві визначилися із датою початку опалювального сезону.

До цього ми писали, що Миколаївська область заходить в опалювальний сезон при незмінних, довоєнних тарифах для населення. Теплопостачальні підприємства та об'єкти споживання теплової енергії по Миколаєву та регіону готові до старту. 

А 20 жовтня стало відомо, що опалювальний сезон у Миколаєві планують з листопада. Згідно з законодавством він має розпочатися, коли температура +8 і нижче триває протягом трьох днів.

Тетяна Каптур

Поділитися