01 листопада 2023 р. 19:28

У Херсоні п'ять багатоповерхівок не будуть забезпечені теплопостачанням

Підготовка до опалювального сезону. Фото: Херсонська МВА

(Підготовка до опалювального сезону. Фото: Херсонська МВА)

П'ять багатоповерхівок у віддаленому районі Херсона не будуть у цьому опалювальному сезоні забезпечені теплопостачанням.

Про це Інтенту розповів заступник начальника Херсонської МВА Сергій Орєхов.

За його словами, через постійні російські обстріли та через наслідки підтоплення, що сталося внаслідок підриву рашистами влітку 2023 року дамби Каховської ГЕС, до п’яти багатоповерхівок в одному з віддалених районів Херсона у цьому опалювальному сезоні не буде подаватися тепло.

Але, за словами посадовця, ситуація не є критичною.

"Так, теплопостачання цих будинків не буде, але люд від того не постраждають. Через паводок, що був визваний підривом росіянами греблі Каховської ГЕС, люди евакуювалися, й у цих будинках немає споживачів. Тому було прийнято рішення не розтрачати сили комунальників та не робити зайвих дій", - повідомив Сергій Орєхов.


Підготовка до опалювального сезону. Фото: Херсонська МВА

Також, за його словами, в опалювальний період буде надана допомога жителям вразливих категорій Херсонської територіальної громади, чиї будинки не підключені до теплопостачання. Це будинки, що розташовані у приватному секторі.

Раніше повідомлялось про те, що незважаючи на постійні обстріли, через які підготовка до зими зазнала труднощів, підприємства Херсона, що надають теплопостачання, готові до опалювального сезону.

На кінець жовтня мережі та обладнання Херсонської ТЕЦ готові на 100%, готовність мереж та обладнання КП "Херсонтеплоенерго" спеціалісти оцінили у 95%. Але, як стверджує посадовець, роботи не припиняються, й до того часу, коли середньодобова температура повітря досягне восьми градусів за Цельсієм, усі мережі та обладнання також будуть готові на 100%. Так, до осінньо-зимового періоду вже підготовлені 33 котельні, які обслуговує це підприємство. На чотирьох – закінчуються ремонтні роботи.

Також повідомлялось про те, що з 10 липня по 10 серпня у зв’язку з виконанням TM AT "Херсонська ТЕЦ" робіт з ремонту теплотраси за адресою: вул. Миру, буд.17, було перекрито проїзд автотранспорту на ділянці по вул. Миру (район магазину "АТБ"). У зв’язку з виконанням робот, наскрізний проїзд для авто від вулиці І.Кулика до вулиці Університетська по вулиці Миру був неможливий.

Володимир Шкаєв

Поділитися