15 грудня 2023 р. 00:02

Нову назву міста Южне визначить Верховна Рада

Фото: Южненська міськрада

(Фото: Южненська міськрада)

На сесії Южненської міської ради 14 грудня депутати так і не дійшли згоди з приводу нової назви міста.

Про це пише видання YUZHNY.INFO.

На розгляд сесії було винесено три можливі назви міста: Південне, Аненталь/Порт Аненталь, Оріяна. В результаті за назву Південне проголосувало 6 депутатів, у тому числі і міський голова Володимир Новацький. Назва Аненталь/Порт Аненталь прийнятна для 3 депутатів і лише один депутат підтримав нову назву міста – Оріяна.

Частина депутатів все ще сподіваються зберегти назву Южне. Але, за словами керуючого справами Южненського міськвиконкому Владислава Терещенка, представник Нацкомісії зі стандартів державної мови телефоном запевнив, що назву Южне з переліку міст, які підлягають переіменуванню вилучати не будуть і така відповідь буде викладена і в офіційному листі.

Підсумовуючи результати дискусії та голосування на сесії, Володимир Новацький заявив, що скоріш за все саме Верховна Рада і вирішить долю нової назви міста.

Нагадаємо, що 9 листопада, на засідання ХХХVI позачергової сесії Южненської міської ради депутати запропонували підготувати комплексне звернення до Національної комісії зі стандарту держмови з проханням виключити місто з переліку на перейменування. За словами начальника юридичного відділу ЮМР Григорія Денова, залишити назву "Южне" можна лише, якщо її знімуть з цього списку на перейменування.

Про це повідомляє пресслужба Южненської міської ради.

Южненський міський голова Володимир Новацький вніс пропозицію, що у разі відмови зняття з переліку — продовжити процедуру перейменування далі.

Міський голова Южного Володимир Новацький заявив, що не залишить свою посаду до наступних виборів.

Володимир Новацький розповів, що в місті і за його межами ширяться чутки нібито він має намір залишити свою посаду та покинути громаду. Володимир Новацький, зокрема, повідомив: "Губернатор в мене здивовано запитав: «Ви що залишаєте місто під час війни?". Хочу заявити що до наступних виборів я свою посаду не залишу, а далі вже люди вирішуватимуть, хто буде міським головою. 15 років мене хотів звідси звільнити Морозов, тепер три роки мене женуть вже інші артисти, які вийшли на арену".

Міський голова закликав своїх опонентів не займатися політикою, а вирішувати нагальні питання та проблеми громади.

Костянтин Неділько

Поділитися