06 листопада 2023 р. 23:52

Донька директора "Миколаївводоканалу" в Одесі розкидала гроші "на вітер"

Скриншот з відео/ соцмережі

(Скриншот з відео/ соцмережі)

Попри складну ситуацію з водопостачанням у Миколаєві, дочка директора "Миколаївводоканалу" Бориса Дуденка під час повномасштабного вторгнення їздить за кермом вартісного Мерседесу в Одесі, розкидаючи гроші з автомобіля. 

Про це йдеться в розслідуванні видання Nikcenter.

Зараз донька директора "Миколаївводоканалу" живе в Одесі та, згідно з відео в соцмережах, їздить за кермом "Геліка" – Mercedes-Benz G 550. Навесні 2022 року саме цей джип продавали на "АвтоРІА" за 40 тисяч доларів.

Борис Дуденко запевнив, що авто не належить ні його доньці, ні комусь з родини. За його словами, елітним транспортом дівчина користується завдяки виграшу в суперечці.

Однак сама Катерина в соцмережах стверджує, що авто належить хлопцю. Святкуючи влітку 2023 року свій день народження, Катерина Дуденко розкидала з цього авто в центрі Одеси щось схоже на "долари".

Ще кілька разів вона з компанією розкидала жмені гривневих та доларових "купюр" на ходу з автівки. Всі ці відео були зняті під час повномасштабного вторгнення.

Відомо, що Борис Дуденко керує "Миколаївводоканалом" з 2016 року. Протягом цього часу директор комунального підприємства декларував досить скромні статки. Разом з дружиною Наталею та донькою Катериною він нібито мешкав у квартирі своєї матері. 

До бізнесу родина стосунку не має: Наталя Дуденко реєструвалася як фізична особа-підприємець у сфері роздрібної торгівлі автомобільними деталями, однак закрила ФОП ще у 2014 році. Згідно з декларацією чоловіка, у 2020 році вона заробила близько 200 тисяч грн. 

Під час повномасштабної війни Борис Дуденко отримує щомісячно в середньому 66 тисяч грн чистої заробітної плати. Офіційно очільник водоканалу нічого не має у власності. На його дружину зареєстроване авто Volkswagen Touareg 2013 року випуску та земельної ділянки в 10 соток у Корабельному районі Миколаєва.

Підкреслимо, що вже понад півтора року у Миколаєві немає централізованого постачання питної води. Вона зникла через перебитий російськими загарбниками водогін Дніпро-Миколаїв. У систему обласного центру почали подавати солону воду з лиману.

Зауважимо, що в березні 2024 року закінчиться перевірка доброчесності комунального підприємства "Миколаївводоканал". Їй посприяла Антикорупційна ініціатива ЄС. Адже сумнівні закупівлі на водоканалі проводять в той час, коли миколаївці ризикують взагалі залишитися без води.

Перед цим, 28 жовтня ми писали, що у Миколаєві сума закупівель по реконструкції водогону, в якому журналісти виявили суттєву переплату в декілька разів, зменшиться на 30 відсотків.

До того ж 4 жовтня ми повідомили, що у Миколаєві уклали вісім угод на понад 800 мільйонів на реконструкцію водогону.

А 4 вересня повідомлялося, що у Миколаєві розпочали оцінку доброчесності "Миколаївводоканалу".

Тетяна Каптур

Поділитися