01 червня 2023 р. 15:21

Генпрокурор затримався в Одесі та провів нараду правоохоронцями

Фото: Офіс Генерального прокурора України

(Фото: Офіс Генерального прокурора України)

Генеральний прокурор Андрій Костін обговорив актуальні питання безпекової ситуації та стану протидії злочинності з правоохоронцями Одещини, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Предметом розгляду стали результати роботи на напрямах, що є пріоритетними для забезпечення національної безпеки та економічної стабільності у регіоні, та можливі шляхи підвищення ефективності цієї діяльності.

Андрій Костін відзначив результативність протидії проявам колабораціонізму і державної зради, активізацію роботи з виявлення і припинення корупційних схем в органах місцевого самоврядування та державної влади, захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин та розпорядження об'єктами державної та комунальної власності, та наголосив, що ця робота повинна продовжуватись.

Зважаючи на специфіку регіону, звернути увагу на подальшому підвищенні ефективності протидії незаконному обігу підакцизних товарів та ухиленню від сплати обов'язкових платежів до бюджету, викриття зловживань під час митного оформлення експортно-імпортних операцій.

Андрій Костін підкреслив, що поряд з боротьбою з зовнішнім ворогом, необхідно протидіяти та внутрішнім загрозам для забезпечення економічної стабільності та розвитку України.

Генеральний прокурор наголосив, що сьогодні правоохоронці повинні діяти злагоджено та згуртовано для забезпечення безпеки держави та захисту кожного українця.

Напередодні Президент України Володимир Зеленський завітав на Одещину. Під час робочої поїздки в Одеську область Президент України Володимир Зеленський провів нараду з військовим командуванням і керівниками правоохоронних органів Одещини щодо ситуації в регіоні. На початку наради Глава держави представив новопризначеного голову Одеської обласної державної адміністрації Олега Кіпера.

Під час наради Президент заслухав доповіді командувача об'єднаним стратегічне угруповання військ (ОСУВ) "Одеса" Едуарда Москальова про оперативну обстановку в зоні відповідальності ОК "Південь". Командувач Військово-Морських сил України Олексій Неїжпапа поінформував про актуальну ситуацію в зоні відповідальності ВМС.

Ігор Льов

Поділитися