30 квітня 2024 р. 16:48

У Миколаєві поділили майно ексголови Верховного суду та його дружини

Колаж Інтент

(Колаж Інтент)

Ексдружина колишнього судді Верховного суду Всеволода Князєва Юлія у Миколаєві відсудила у нього частину будинку, готівку та кошти на його рахунках.

Таке рішення ухвалив  Центральний районний суд Миколаєва 26 квітня, повідомило видання "Слово і діло".

Зазначається, що Юлія Князєва розлучилися зі своїм чоловіком у січні 2024 року. Вона просила суд визнати за нею право власності на низку майна, зокрема, на 2/3 житлового будинку площею 20,2 квадратних метри; 104 600 доларів готівкових коштів та грошей на банківських рахунках. У межах справи Князєва було накладено арешт на житловий будинок Князєва, банківські рахунки подружжя та майно в комірках банку, а також вилучені грошові кошти та інше.

"Позов задовольнити частково. У порядку поділу майна подружжя визнати за Юлією Князєвою  право власності на частину у праві власності на житловий будинок... У порядку поділу майна подружжя визнати за (Князєвою – ред.) право власності на частину готівкових грошових коштів, а саме на суму 52 300 доларів", – йдеться у повідомленні.

Також суд визнав за Князєвою право власності на грошові кошти, розміщені на банківських рахунках: понад 350 тисяч гривень; 87 341 доларів і 110 євро. В іншій частині позову їй відмовили.

Що відомо про корупційний скандал у Верховному суді

15 травня детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) затримали голову Верховного суду України за підозрою в отриманні хабаря на суму 2,7 мільйона доларів США.

16 травня Пленум Верховного суду України висловив недовіру Всеволоду Князєву у зв'язку з оприлюдненням НАБУ повідомлення про імовірне вчинення суддею корупційних діянь.

Як повідомив під час брифінгу директор НАБУ Семен Кривоніс, Всеволод Князєв та низка інших суддів ВС отримали неправомірну вигоду за ухвалення рішення на користь власника фінансової групи "Фінанси та кредит" Костянтина Жеваго.

17 травня слідчий суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) відмовив у задоволенні скарги сторони захисту на затримання колишнього Голови Верховного Суду Всеволода Князєва. 

Рішення 17 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС Олег Федоров. Суд визнав скаргу необґрунтованою, а затримання законним. Також слідчий суддя відправив до СІЗО й адвоката Олега Горецького, якого вважають поплічником Всеволода Князєва. Йому також призначили заставу, але меншу ніж судді - 80 мільйонів гривень. В разі не внесення застави він пробуде під вартою до 13 липня. 

  18 травня Вища рада правосуддя (ВРП) дала згоду на тримання під вартою ексголови Верховного Суду.

22 травня майже пів мільйона доларів США додатково вилучили у справі за підозрою колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва.

Ірина Глухова

Поділитися