Кабмін збільшив допомогу непрацездатним переселенцям на житло

Кабмін збільшив допомогу непрацездатним переселенцям на житло

Кабінет міністрів України збільшив суму щомісячної допомоги внутрішньо переміщеним особам з-поміж пенсіонерів та дітей для відшкодування витрат на проживання, зокрема на оплату житлово-комунальних послуг, до 1 тисячі гривень.

Цю постанову прийнято в рамках виконання "Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб і впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року", схваленої урядом 15 листопада 2017 року (№ 909-р), розробником якої є Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Згідно з проектом рішення, суму щомісячної допомоги для пенсіонерів і дітей збільшено з 884 грн до 1 тис. грн.

Окрім того, Кабмін змінив максимальну суму допомоги на сім'ю, яка раніше становила 2,4 тис. грн (і 3,4 тис. грн для сімей із людьми з інвалідністю) - тепер Кабмін встановив, що загальна сума допомоги на сім'ю не може перевищувати 3 тис. грн, для сімей із людьми з інвалідністю 3,4 тис. грн, а для багатодітних сімей - 5 тис. грн.

"Ми готуємо ще проект до положення про порядок призначення субсидій, яким ми спростимо доступ внутрішньо переміщених осіб до отримання субсидій, коли їм призначатимемо на підставі декларування ними повного складу сім'ї, яка потребує субсидії, тобто без реєстрації та без наявності договору оренди приміщення", - сказав міністр соціальної політики Андрій Рева під час засідання уряду.

 

 

Поділитися