05 травня 2020 р. 11:08

Підсумки сесії Одеської міськради: харчова академія під забудову, нові відводи землі на Ланжероні та церквам

Підсумки сесії Одеської міськради: харчова академія під забудову, нові відводи землі на Ланжероні та церквам

Друга "карантинна" сесія Одеської міської ради виявилась достатньо дискусійною, але земельних питань було небагато. Депутати погодилися відвести декілька земельних ділянок під вірогідну забудову, а також на Ланжероні - під спортивний центр.

Всього питань про відведення землі юридичним особам було менше 30. Це небагато для Одеської міськради, але важливо пояснити, що найбільш проблемні з’явилися в порядку денному за день до сесії. 


Цього разу зрушило з місця важливе питання: релігійна громада римо-католицької церкви отримала по вулиці Катерининська, 33 земельну ділянку площею 33 сотки під церкву, адже це питання не зрушувалося роками.

Також організація «Управлінський центр Новоапостольскої церкви України» відвела по вул. Балківська, 56 ділянку у 46 соток для проєктування, будівництва та обслуговування будівлі церкви.

Цікаво, що без дискусій депутати відвели Міжнародному гуманітарному університету 1,06 гектара землі на Фонтанській дорозі, 33 для експлуатації та обслуговування комплексу навчальних і допоміжних будівель. Минулого разу в міськраді була справжня перепалка на цю тему.

Не звернули депутати увагу й на питання виділення землі під котеджі на узбережжі – громадянам Ткач К.І. та Крук С.М. - за адресою Новоберегова, 90/51:

Більш цікаві питання були у згодах на розробку земельної документації.

Найбільш важко депутатам далося рішення, яке прийняли з другої спроби, – старт забудови території харчової академії. 

Ділянку площею 1,99 гектара відвели на Канатній, 112-А для будівництва багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями, дитячим дошкільним закладом, підземним гаражем, благоустроєм та озелененням території.

Нагадаємо, що поряд нещодавно здала будинок компанія «Будова»  - ЖК «Апельсин». Також можлива забудова сусідньої ділянки – площею 0,55 га - під спорудження будівель тимчасового проживання. 

Частину землі залишають за навчальним закладом по Канатній, 112. Три ділянки площею 5,5 га відводять для історико-культурного призначення та будівництва і обслуговування закладів освіти.

Також депутати дали старт відведенню ТОВ «Дакір» (дали згоду на розробку проєкту землеустрою) земельної ділянки орієнтовною площею 0,45 га за адресою: Чорноморська, 19-А та 19-Б. Тут у приватника власність на дві будівлі. Згідно з рішенням земельної комісії, цільове призначення -  для будівництва та експлуатації спортивно-реабілітаційного комплексу.

Як ми вже писали раніше, на земельній комісії це питання детально розглянули, депутатам навіть показали візуалізацію, але засідання проходило в закритому режимі, тому громадськість цей проєкт не побачила.

«На нашу адресу надійшов лист від ТОВ «Дакір». Ми надавали управлінню капітального будівництва дозвіл на цю ділянку для будівництва мініфутбольного поля, футбольного поля та майданчика для вигулу собак. Звертаю увагу, що наше товариство пише, що може виступити інвестором будівництва інших спортивних об’єктів. Також воно надало візуалізацію проєкту спортивного центру, а ще велику кількість листів підтримки від різних федерацій», - зазначив голова комісії Олег Бриндак.

Таким чином з 2,5 гектарів ділянка у 0,45 передається приватнику. Фірма "Дакір" була заснована 3 роки тому, а її співвласники мають свіжі кримінальні справи.

 

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися