12 грудня 2019 р. 17:19

Поліцейські та активісти презентують в Одесі інноваційні інструменти співпраці з громадою у сфері безпеки

Поліцейські та активісти презентують в Одесі інноваційні інструменти співпраці з громадою у сфері безпеки

Представники поліції та громадські активісти презентують інноваційні інструменти співпраці з громадою в сфері безпеки та узгодять спільні заходи в сфері Community policing на 2020 рік. Інновації планується презентувати та обговорювати в трьох основних напрямках: діяльність дільничних офіцерів поліції,  комунікація з громадою, робота з дітьми та вразливими групами.

Як повідомляє пресслужба Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України», дискусія «Перший форум інновацій роботи поліції з громадою» відбудеться 19 грудня 2019 року (четвер), в Одесі, з 11:00 до 14:00, в приміщенні Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Грушевського (перший поверх), за адресою вулиця Троїцька, буд 49/51.

Зокрема, на форумі буде представлено досвід шкільних презентацій та діяльності «шкільних офіцерів поліції»; проведення неформальних зустрічей поліції з місцевими мешканцями «кава з поліцейським»; комунікаційних заходів дільничних офіцерів поліції; Програми самооборони для жінок та дівчат; співпраці з вразливими групами (наркозалежними, людьми, які живуть з ВІЛ/СНІД, ромською спільнотою); впровадження безкоштовного мобільного додатку My Pol; комунікації з громадою через соціальні сторінки; діяльність поліцейських комісій; залучення ветеранів МВС до заходів з підвищення безпеки в громаді. 

Форум проводиться Одеською обласною організацією Комітету виборців України спільно з органами поліції та Одеською обласною бібліотекою ім. Грушевського, з метою привернення уваги до проблем безпеки в громаді та обговорення інноваційних інструментів взаємодії поліції з громадою, які посилюють безпеку мешканців та підвищують довіру до поліції. 

Ключове повідомлення форуму, який планується зробити щорічним – «Змінюйся сам та змінюй систему!». Досвід Community policing (співпраці поліції з громадою), який буде представлено на форумі, впроваджується Координаційним офісом безпеки в м. Татарбунари, Управлінням патрульної поліції в Одеській області, Головним управлінням Національної поліції в Одеській області та його територіальними підрозділами, а також громадськими організаціями та активістами. Також в заході приймуть участь представники Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС), спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні.

Захід проводиться Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» спільно з Одеською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Грушевського, в рамках діяльності Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та проведення в Одеській області XVІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.  

 

Поділитися