16 листопада 2018 р. 14:23

Депутати Білгород-Дністровської міськради просять парламентарів ухвалити законопроект щодо прав переміщених осіб

Депутати Білгород-Дністровської міськради просять парламентарів ухвалити законопроект щодо прав переміщених осіб

Депутати Білгород-Дністровської міської ради звернулись до депутатів Верховної ради України з проханням переглянути законопроект №6240.

Таке рішення було підтримане 19 голосами депутатського корпусу під час 40-ї сесії Білгород-Дністровської міської ради.

Законопроект стосується змін до деяких законів України щодо виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян. Від голосування утрималась міський голова Алла Гінак, ще 14 депутатів вирішили не голосувати за проект.

Із підтримкою цього законопроекту за останні кілька місяців висловлювалися Ужгородська, Вінницька, Херсонська, Коростенська, Добропільська, Маріупольська та Криворізька міські ради, а також – Шосткинська районна рада.

Таким чином рішення Білгород-Дністровської міськради є дев’ятим за ліком закликом місцевого органу самоврядування до Верховної Ради з приводу виборчих прав переселенців.

Нагадаємо, 6 листопада 2018 року Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи на своєму 35-му пленарному засіданні у Страсбурзі проголосував за доповідь "Права голосу на місцевому рівні як елемент успішної довготермінової інтеграції мігрантів та внутрішньо переміщених осіб  у муніципалітети та регіони Європи".

Як повідомив міжнародний старший радник IFES Гаральд Джепсен, основна частина обговорення на пленарному засіданні була присвячена питанню неналежного захисту виборчих прав внутрішньо переміщених осіб, що були змушені покинути свої домівки внаслідок російської агресії. Кілька промовців від української делегації виступили на підтримку законопроекту №6240 щодо виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян, який був розроблений спільно ГО "Громадський холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ", Громадянською мережею ОПОРА та Міжнародною фундацією виборчих систем.

Поділитися