05 липня 2017 р. 03:00

Співробітники Координаційного Офісу безпеки проконсультували умовно засудженного неповнолітнього

Співробітники Координаційного Офісу безпеки проконсультували умовно засудженного неповнолітнього

Присутні обговорювали питання, які стосувалися поведінки юнака та його майбутнього

Представники та співробітники партнерської організації – Татарбунарського районного відділу з питань пробації - 3 липня у місті Татарбунари на базі Координаційного Офісу безпеки зустрілися з юнаком, який знаходиться на обліку відділу і є суб'єктом пробації.

Зустріч видбулася за ініціативи керівника Татарбунарського районного відділу з питань пробації Алли Мукієнко та підтримки керівника Координаційного Офісу безпеки Леоніда Семененка, проведено чергову зустріч з суб’єктом служби пробації Артемом, засудженим за крадіжку особистого майна до умовного терміну покарання. Основним мотивом зустрічі було: краще попередити, аніж притягнути до відповідальності. У зустрічі з юнаком взяли участь начальник відділу Ала Мукієнко, психолог  Марія Гнатенко, керівник Офісу Леонід Семененко та юрист Офісу Аліна Семененко.  

Бесіда з юнаком проводилися у спокійній та довірливій обстановці. Присутні обговорювали питання, які стосувалися поведінки юнака та його майбутнього. Так, вияснивши, що він не завершив своє навчання в Татарбунарскьому ПТАУ, керівник відділу та керівник Офісу дійшли згоди про те, що будуть звертатися до дирекції ПТАУ щодо вирішення питання закінчення Артемом цього учбового закладу. Окрім цього, йому було повідомлено, що повторність скоєння злочину не надасть йому можливості поновитися на навчання в ПТАУ та загрожуватиме реальним терміном ув’язнення.

Керівник Офісу Леонід Семененко запропонував юнаку звертатися до Офісу з правових питань. Під час зустрічі Артем попросив надати йому консультацію з питань оформлення договору купівлі-продажу житлового будинку та переліку документів, які при цьому потрібні. Юристи Офісу із задоволенням надали йому консультації та перелік документів, необхідних для оформлення договору купівлі-продажу об’єкту нерухомості. Вони ж попередили його про недопустимість укладання такого договору у разі відсутності будь-якого з перелічених документів.

Окремо до відома юнака було доведено правила його поведінки під час відбування умовного покарання, недопущення порушення порядку його відбування і ведення належного образу поведінки та життя. Юнак запевнив, що він хоче налагодити своє життя, жити чесно та працювати, створити сім'ю, для чого і придбав будинок. Зараз працює, ремонтуючи будинки і заробленими чесною працею грошима хоче розрахуватися за будинок. Окрім цього, він мріє закінчити навчання в ПТАУ та отримати відповідні кваліфікаційні документи, які у подальшому, на його думку, нададуть йому можливість працевлаштування за професією. Наостанок зустрічі юнаку були вручені пам’ятки щодо порядку звернення до суду з питань захисту прав та запропоновано у разі необхідності звертатися до Офісу для отримання відповідних правових консультацій.

Ініціатива «Безпечна Татарбунарщина спільними зусиллями» впроваджується Татарбунарським Офісом Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» спільно з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією, за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Леонід Семененко

керівник Координаційного Офісу безпеки в м. Татарбунари

Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

Поділитися