27 липня 2017 р. 03:00

Проведено чергові виїзні приймальні Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку

Проведено чергові виїзні приймальні Татарбунарського  офісу Мережі правового розвитку

Під час прийомів до правників за безоплатною правовою допомогою звернулося 9 осіб

Представники Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку спільно з представниками Татарбунарського Бюро правової допомоги 24-26  липня провели чергові виїзні прийоми громадян у Татарбунарському районному Центрі зайнятості, представництві Пенсійного фонду України в Татарбунарському районі та поліклінічному відділення КЗ «Татарбунарська центральна районна лікарня». Під час прийомів до правників за безоплатною правовою допомогою звернулося 9 осіб. 

За безоплатними правовими консультаціями та роз’ясненням чинного законодавства звернулися переважно мешканці населених пунктів району та міста Татарбунари. Так, 24 липня на прийом до правників звернулася мешканка села Борисівка Людмила з проханням надати їй роз’яснення порядку отримання статусу безробітного та терміну отримання такою особою фінансового забезпечення. Окрім цього, на цьому ж прийомі мешканка села Дельжилер Анастасія просила юристів надати їй роз’яснення щодо її дій по отриманню правовстановлюючих документів на спадкове майно, оскільки на протязі тривалого часу це питання вирішити не можливо. Спадкова справа відкрита, а отримати свідоцтво на спадщину за законом неможливо, до теперішнього часу не встановлено місце знаходження особи, яка є правонаступником першої черги.

25 липня під час прийому громадян в Татарбунарському представництві Пенсійного фонду України на прийом звернулися мешканка села Білолісся Антоніна. Пані Антоніну цікавили питання отримання орендної плати за земельну ділянку сільськогосподарського призначення. Питання в тому, що власник ділянки помер, а правонаступники не вирішили питання отримання свідоцтва на спадщину за законом та не отримали правовстановлюючих документів на цю ділянку. Олександр, мешканець села Новоселиця Татарбунарського району, звернувшись до правників попросив надати йому рекомендацію щодо порядку заміни водійського посвідчення на право управління тракторами та сільськогосподарськими машинами, і надати інформацію щодо органу, який переймається такими питаннями та його місцезнаходження.

26 липня під час прийому громадян у поліклінічному відділення КЗ «Татарбунарська центральна районна лікарня» до юристів звернулася випускниця Одеського медичного університету Валентина, яка попросила надати їй роз’яснення порядку проходження інтернатури на базі цієї лікарні та можливості зарахування часу перебування в інтернатурі до пенсійного стажу. Правниками надано відповідні роз’яснення, під час яких в режимі он-лайн було проведено консультації зі спеціалістами Пенсійного фонду та представниками фіскальної служби в районі. Молодий спеціаліст отримала відповідну інформацію та рекомендації правників. Мешканка села Дельжилер Домнікія, звернувшись до спеціалістів Офісу та Бюро надання правової допомоги, попросила надати їй роз’яснення порядку отримання плати за орендовану землю сільськогосподарського призначення, власник якої помер, і до теперішнього часу правонаступниками не оформлено право власності. Окрім цього, її цікавило питання щодо права громадянина іноземної держави на володіння землею сільськогосподарського призначення. Пан Віктор, мешканець міста Татарбунари звернувся з питанням щодо порядку участі юридичних осіб у електронних торгах.

Прийом громадян здійснювали керівник Татарбунарського офісу Мережі правового розвитку Леонід Семененко, юрист Офісу Аліна Семененко та керівник Татарбунарського Бюро правової допомоги Катерина Стратюк. Наступний виїзний прийом буде проведено 27 липня з 10 до 14 години у читальній залі Татарбунарської районної бібліотеки (вул. Горького, буд. 2 м. Татарбунари).

Татарбунарський офіс Мережі правового розвитку Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України» здійснює свою діяльність за підтримки МФ «Відродження» та співпрацює з Татарбунарською районною та міською радою, Татарбунарською районною державною адміністрацією.

Леонід Семененко

керівник Татарбунарського Офісу Мережі правового розвитку

Одеської обласної організації ВГО «Комітет виборців України»

 

Поділитися