27 березня 2024 р. 15:33

В Херсоні посилили захист жителів від російських обстрілів

Фото: Херсонська МВА

(Фото: Херсонська МВА)

Чергове найпростіше укриття вже готово до прийому жителів під час обстрілів окупантами Херсону.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської МВА.

У дописі відомства йдеться про те, що в обласному центрі триває робота з посилення захисту населення від ворожих обстрілів. Так, у громаді щодня збільшується кількість габіонів, протиуламкових укриттів. У підвальних приміщеннях багатоповерхових будинків, якщо вони відповідають вимогам, продовжують облаштовувати найпростіші укриття.


Фото: Херсонська МВА 

"Чергове найпростіше укриття за адресою: вулиця Гмирьова, 2 відремонтували і укомплектували усім необхідним для перебування тут людей під час атак росіян на місто", - додали у пресслужбі.

Раніше повідомлялось про те, що вперше для маленьких херсонців влаштували перегляд захоплюючого українського мультфільму в укритті. Так, за сприяння Херсонської обласної військової адміністрації та Unicef комунальне підприємство "Кіновідеопрокат" провело показ "Мавки - Лісова пісня". Повідомляється, що захід зібрав понад 25 дітей та 7 дорослих. Малеча була у захваті від цієї стрічки.

Також йшлося про те, що на цей час в Херсонській області відремонтовано 124 захисні споруди, ще в 9 – тривають роботи прямо зараз. На 24 об'єктах розпочнуться ремонтні роботи одразу після виготовлення кошторисної документації. У 2024 році планується встановити ще 115 вуличних укриттів та провести ремонт у 110 захисних спорудах. У регіоні триває технічна інвентаризація захисних споруд цивільного захисту. Наразі відновлюють втрачену документацію та проводять облік сховищ та протирадіаційних укриттів. Їх на деокупованій території Херсонщини 235 об'єктів. 

Володимир Шкаєв

Поділитися