19 квітня 2024 р. 17:22

У Криму та декількох російських регіонах скасували паради й інші заходи на 9 травня

Фото ілюстративне: armyinform.com.ua

(Фото ілюстративне: armyinform.com.ua)

Гауляйтер Криму сергій аксьонов заявив, що параду на 9 травня на території півострова не буде.

Про це з посиланням на його ТГ-канал повідомив сайт "Крим.Реалії".

"Проведення 9 травня військового параду та ходи "Безсмертного полку» в Республіці Крим не планується. Це пов'язано з питаннями безпеки", – написав чиновник у своєму телеграм-каналі.

Також додається, що про скасування парадів та інших заходів до 9 травня з «міркувань безпеки" також повідомила влада низки російських регіонів – зокрема, Курська, Брянської, Бєлгородської, Рязанської та Псковської областей. Також на сайті нагадали, що у 2023 році паради до 9 травня було скасовано у 23 російських регіонах.

Через повномасштабне російське вторгнення в Україну в Криму та Севастополі Починаючи з серпня 2022 року майже щодня чути звуки вибухів. Окупаційна російська влада пояснює це стріляниною по "українських безпілотниках", "роботою ППО" чи навчаннями військових рф.

Раніше повідомлялось про те, що для загарбників у тимчасово окупованому рф Криму готуються сюрпризи. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов.

"Ми, безумовно, календар і бальну книгу розписувати для ворога не будемо зараз у прямому ефірі, але заходи будуть активні та відчутні. Вони матимуть комбінований характер, тобто йдеться не лише про один інструмент: окремо морські дрони чи окремо БПЛА. Це буде завжди такий комплексний сюрприз для окупантів", - наголосив він.

Також йшлося про те, що лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв звернувся до кримчан із закликом триматися подалі від російських окупантів та їх поплічників. Він зазначив, що цього року очікується визволення Криму з-під російської окупації. При цьому Україна докладе максимум зусиль, щоб уникнути жертв серед мирних жителів під час воєнної операції.

Володимир Шкаєв

Поділитися