02 травня 2024 р. 12:21

Херсонець у радіоетері закликав до зміни меж України

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

Судитимуть херсонця, який у радіоетері закликав до зміни меж України.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя обласного центру за фактом публічних закликах до зміни меж території або державного кордону України (ч. 1 ст. 110 КК України). 

Так, слідством встановлено, що обвинувачений, заявлений як місцевий підприємець, у вересні 2022 року дав інтерв'ю журналістам захопленої місцевої радіостанції, яку окупанти використовували як платформу для поширення проросійських наративів. Під час розмови чоловік підтримав російську окупацію регіону, наголошував на необхідності брати участь у псевдореферендумі щодо приєднання Херсонщини до складу країни-агресорки. 

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУНП в Херсонській області.  

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині судитимуть чоловіка за поширення російської пропаганди. Слідством встановлено, що наприкінці березня 2022 року обвинувачений долучився до інформаційних операцій проти України. Він створив власний Telegram-канал для поширення російської пропаганди, брав участь у масових заходах на підтримку дій країни-агресора та окупаційної адміністрації, надавав інтерв’ю російським медіа. 

Також йшлося про те, що про те, що підозру оголошено місцевому жителю, який очолив "управління культури" окупаційної адміністрації Херсона. За даними слідства, 65-річний підозрюваний у липні 2022 року погодився на пропозицію окупаційної влади та обійняв посаду так званого "начальника управления культуры" у "ВГА Херсонской тергромады". На псевдопосаді він виконував адміністративні функції, сприяв створенню позитивного іміджу окупаційної влади.   

Володимир Шкаєв

Поділитися