23 квітня 2024 р. 11:27

Окупанти в Криму задіяли ракетний корабель як ППО

Фото: скріншот відео "Радіо Свобода"

(Фото: скріншот відео "Радіо Свобода")

Військові російської окупаційної армії в Криму задіяли один із ракетних кораблів як систему протиповітряної оборони для захисту від українських засобів поразки.

Про це розповів речник Військово-Морських Сил ЗС України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук в ефірі "Радіо Свобода".

"Цю бухту (Севастопольську) як корабель ППО захищає малий ракетний корабель "Циклон", який є носієм крилатих ракет, але досі їх не застосовував", - зазначив він.

Зі слів військового, на екіпаж цього корабля поклали завдання прикриття з повітря бухти Севастополя.

"Як бачимо, у нього не лише з "калібрами" проблеми, а й із системою ППО. У нього на борту стоїть "Панцир-С", – додав речник.

"Панцир-С" - російський самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс наземного базування. Він призначений для ближнього прикриття цивільних та військових об'єктів засобів повітряного нападу. Також може здійснювати захист об'єкта від наземних та надводних загроз.

Дмитро Плетенчук також підкреслив, що кораблі загарбників перебувають у бухті, тому що не можуть вийти на зовнішній рейд через небезпеку та посилюють заходи щодо прикриття бухт.

Раніше повідомлялось про те, що після втрат Чорноморського флоту росіяни почали зберігати бойові кораблі за судами допоміжного флоту. Так речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук прокоментував для радіо "Свобода" інформацію про удар по рятувальному кораблю "Комуна" чф рф 21 квітня у Севастополі.

Але судно "Комуна", схоже, не зазнало значних пошкоджень, повідомляє моніторингова група "Кримського вітру". Про це, за даними каналу, свідчать супутникові знімки за 20 квітня (до ракетного удару) та 22 квітня (на наступну добу після удару). У той же час БДК проекту 775 та сторожовий корабель проекту 1135 "Буревісник", що стояли поряд з "Комуною", тепер переміщені до інших місць. Поруч із "Комуною" з'явився розвідкорабель "Іван Хурс", який з кінця березня стояв у ремонті у 13-му СРЗ чф рф у Кілен-бухті. Він був пошкоджений під час ракетної атаки в ніч з 23 на 24 березня.

Також у ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України "Group 13" атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф "Сєрґєй Котов".

Володимир Шкаєв

Поділитися