19 квітня 2024 р. 17:53

Гауляйтер на Херсонщині сприяв російській паспортизації населення

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

Судитимуть окупаційного голову села Коробки на Херсонщині

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що за процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя регіону за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Так, слідством встановлено, обвинувачений під час окупації села Коробки Каховського району обійняв посаду так званого "голови Коробківського територіального управління Каховського муніципального округу". Одним із завдань нового "керівника" було сприяння російській паспортизації населення.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що судитимуть місцевого жителя, який очолив відділ в окупаційному органі охорони здоров'я та проводив ревізії захоплених будівель у Херсоні. Слідством встановлено, що обвинувачений у червні 2022 року обійняв посаду так званого "начальника отдела по контролю за эксплуатацией зданий и сооружений и капитального строительства" в окупаційному "Департаменте здравоохранения Херсонской области". У вересні 2022 року обійняв аналогічну посаду вже у "Министерстве здравоохранения". Чоловік здійснював загальне керівництво та організовував роботу відділу. Також проводив ревізію стану захоплених будівель, які "перебували на балансі" незаконного "міністерства", складав проектно-кошторисну документацію на їх утримання.

Також йшлося про те, що судитимуть трьох працівників "міграційної служби", які сприяли російській паспортизації на Херсонщині. Слідством встановлено, що влітку 2022 року обвинувачені погодились на співпрацю із ворогом та працевлаштувалися у псевдоправоохоронний орган - "федеральна міграційна служба ГУ МВД Херсонської області". 

Володимир Шкаєв

Поділитися