27 березня 2024 р. 14:01

Ботанічний сад постраждав від ракетного удару по Одесі - наслідки

Фото: Люда Левчук/ КОлаж Інтента

(Фото: Люда Левчук/ КОлаж Інтента)

Міський ботанічний сад зазнав суттєвих пошкоджень внаслідок удару балістичними ракетами по Одесі, 25 березня.

Про це повідомили співробітники ботсаду у соцмережі та попросили допомоги.

Вибуховою хвилею вибиті сотні шибок в оранжереях саду. Крім того, російські ракети пошкодили адміністративні будівлі, теплиці та інше.

"Друзі, під час останнього прильоту ботанічному саду завдано великої шкоди. Пошкоджені теплиці, будівля адміністрації, бібліотека, лабораторії. Вибуховою хвилею винесло вікна і двері. Будемо дуже вдячні за допомогу", - йдеться у повідомленні.

Небайдужих одеситів чекають  у п’ятницю, 29 березня, з 10 до 15:00, щоб прибрати територію ботанічного саду.

(Фото: Люда Левчук, співробітниця ботасада)

Ввечері, 25 березня, Одесу знов атакували росіяни подвійним ударом балістичними ракетами.  Дві будівлі зруйновані, в будинках навколо винесло скління. Від ракетного удару постраждали 10 людей.

Також в цей день росіяни атакували Київ. Унаслідок ракетного удару по Києву зранку 25 березня суттєвих ушкоджень зазнала будівля Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. Повністю зруйнована спортивна зала, конгрес-хол та виставковий центр. Студенти тимчасово перейшли на навчання онлайн.

Ушкоджень зазнали лабораторії, аудиторії, прилеглі корпуси, приміщення гуртожитку. За словами Карандєєва, в академії проведуть протиаварійні роботи, відновлять подачу електроенергії до гуртожитку, замінять скло у вибитих вікнах.

Водночас речниця ОК "Південь" попередила, що у Києві та області повітряні тривоги будуть частіше через далекобійні ракети "Циркон", які накопичила росія в окупованому Криму.

За словами її словами, навіть збиття цих ракет може призвести до значних руйнувань. Тепер, при застосуванні балістики з півдня, повітряна тривога оголошуватиметься на Київщині, а також у північних регіонах.

 

Ірина Глухова

Поділитися