16 серпня 2023 р. 20:05

У Румунії засудили атаки росії по портах Одещини

Фото: ДСНС

(Фото: ДСНС)

Міністрка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску засудила удари росії по українських зерносховищах в портах Рені та Ізмаїлу. Про це вона написала на своїй сторінці в Х (раніше - Twitter).

"Я рішуче засуджую триваючі атаки рф по невинних людях, цивільній інфраструктурі, включно з зерносховищами в портах Рені та Ізмаїлу. Цими кричущими порушеннями міжнародного права росія продовжує ставити під загрозу глобальну продовольчу безпеку та безпеку судноплавства в Чорному морі", - написала Лумініца Одобеску.

Нагадаємо, уночі, 16 серпня, ворог двічі атакував Одещину ударними безпілотниками. Основна ціль - портова та зернова інфраструктура на півдні області. Внаслідок влучань по одному з портів Дуная постраждали складські приміщення та зерносховища. Виниклі пожежі оперативно ліквідовано співробітниками ДСНС.

Загалом атаки росіян портів України призвели до знищення 200 тисяч тон зерна. Цей показник дорівнює, за підрахунками Всесвітньої продовольчої програми ООН, життю щонайменше мільйона людей у світі. Зараз Україна працює над розвитком альтернативних логістичних маршрутів для свого експорту.

Сергій Лозовський

Поділитися