02 листопада 2023 р. 21:17

На Миколаївщині через агресію рф найбільше постраждали три громади, - ОВА

Фото: Радіо Свобода

(Фото: Радіо Свобода)

На Миколаївщині через агресію російських військ найбільше постраждали Галицинівська, Шевченківська та Первомайська територіальні громади.

Про це розповів начальник Миколаївської районної військової адміністрації Максим Кашуба на пресконференції.

Це колишній Вітовський район. Вони найближче до адмінкордону з Херсонською областю. Частина, а саме вісім населених пунктів були в окупації. Частина Шевченківської та частина Первомайської громади були в окупації. Сьомого листопада (ред. - минулого року) була проведена деокупація цих населених пунктів, - прокоментував він.

Голова Миколаївської РВА доповнив й щодо відновлення цих громад, зазначивши, що залучення були від донорських організацій. Наразі триває аварійне відновлення, а саме по закладах соціальної сфери - це лікарні, школи, садочки.

Так, 30 жовтня ми повідомили, що у Миколаєві місцеві жителі подали 1791 заяву на отримання грошової допомоги від держави на ремонт пошкодженого війною житла. Було опрацьовано 917 заяв, з них задоволено 512.

До цього, 27 жовтня ми повідомили, що у Миколаєві майже половина заяв на відшкодування житла отримали відмову.

А 17 жовтня стало відомо, що на Миколаївщині пошкоджено та зруйновано понад 12 тисяч об'єктів.

Тоді ж повідомлялося, що Кабінет міністрів виділив майже 700 мільйонів гривень на будівництво нового водогону у Миколаєві. Бюджет області вже отримав ці кошти.

4 жовтня ми інформували, що у Миколаєві уклали вісім угод на понад 800 мільйонів на реконструкцію водогону.       

Тетяна Каптур

Поділитися