23 листопада 2022 р. 13:54

Національна поліція Херсонщини збирає інформацію про воєнні злочини рф

Фото: Поліція Херсонської області/Facebook

(Фото: Поліція Херсонської області/Facebook)

З початку звільнення Херсонщини від окупантів, поліція веде активну роботу з пошуку інформації про воєнні злочини російської армії. На офіційній сторінці Поліції Херсонської області у мережі Facebook опубліковано звернення до населення про збір доказів.

"Слідче управління Головного управління Національної поліції Херсонщини веде розслідування злочинів армії рф. І для цього нам потрібна ваша допомога. А саме - будь-які фото- або відеосвідоцтва дій військовослужбовців рф під час окупації територій Херсонської області. Це можуть бути фотографії чи відеозаписи, зроблені за допомогою смартфонів, камер спостереження, відеореєстраторів чи інших приладів" - йдеться у публікації.

Надсилати докази можна у телеграм-бот https://t.me/Warcrimes...//t.me/Warcrimes_Police_KhS_UA та у коментарі під відповідною публікацією на сторінці Поліції Херсонської області у мережі Facebook.

Також задля вашої безпеки поліція попереджає:

"Свої матеріали надсилайте виключно в тому випадку, якщо вам нічого не загрожує. Пам'ятайте: ваша безпека - це пріоритет" - йдеться у дописі.

Наразі поліцейські відкрили 45 кримінальних проваджень щодо відповідної теми. Так, стало відомо, що представники окупаційної влади вивезли матеріальні цінності з п'яти дитячих садочків. Також військові рф викрали майно одного з операторів мобільного зв'язку на 10 мільйонів гривень.

Прості жителі Херсону теж натерпілись від загарбників. Наприклад, одного чоловіка окупанти побили, розірвали його паспорт та забрали 1600 гривень. Також постраждали херсонці, що виїхали з міста й залишили своє житло. Про один з таких випадків повідомляється на сторінці поліції у мережі Facebook:

"В поліцію надійшло повідомлення від жителя Херсона, який нині перебуває у Західній Україні. Чоловіку стало відомо, що під час окупації міста російські військові виламали двері у його квартирі і туди самовільно заселився знайомий заявника та користується майном" - повідомляється у дописі.

 

Нагадаємо, 11 листопада Збройні сили України почали звільнення Херсона та правобережної частини області від російських окупантів.

Напередодні СБУ затримала колаборанта, який "вибивав голоси" за приєднання Херсонщини до рф.

Нещодавно працівники ДБР заявили, що знайшли повний список окупаційної поліції на Херсонщині, а також затримали колаборанта, який випустив в'язнів з колонії. 

Руслан Ласкус

Поділитися