04 травня 2024 р. 12:32

Завдяки проєкту "Армія відновлення" на Херсонщині з роботою понад 2700 людей

Фото: ХОВА

(Фото: ХОВА)

За два роки, що на Херсонщині реалізується проєкт "Армія відновлення", до програми долучились 17 громад.

Про це розповіли в Херсонській ОВА.

Проєкт "Армія відновлення" був запроваджений урядом восени 2022 року з метою залучення людей, які тимчасово втратили роботу, до відбудови країни через виконання ними суспільно корисних робіт. Люди, які з різних причин залишились зараз без роботи, можуть долучитись до цієї "армії" через виконання суспільно корисних робіт з відбудови країни. 

Роботи, які тривають на деокупованих територіях Бериславського та Херсонського районів:

•    ремонтно-відновлювальні роботи; 

•    вантажно-розвантажувальні роботи в пунктах видачі гуманітарної допомоги; 

•    будівництво захисних споруд цивільного характеру;

•    упорядкування та прибирання територій та інші види робіт.

Також працівники допомогли реалізувати проєкт з "Облаштування острівка безпеки для молоді" в одному з сіл Дар'ївської громади. Здійснювали ліквідацію наслідків обстрілів, розвантажували будівельні матеріали та гуманітарну допомогу.

За це люди щомісяця отримують оплату праці в розмірі 6700 гривень - це більше, ніж середня виплата допомоги з безробіття.

Вже профінансовано зарплати на 37,2 мільйона гривень. Видано 2781 направлення на роботу.

Тож, "Армія відновлення" – це можливість для людей отримати тимчасову роботу та мати стабільний заробіток, а для громад – відновлення їх життєдіяльності. 

До суспільно корисних робіт залучаються працездатні особи, у тому числі особи, що не підлягають призову на військову службу, які за віком і станом здоров'я не мають обмежень до роботи в умовах воєнного стану. 

Організатором робіт має бути військове командування спільно з обласною військовою адміністрацією самостійно або з залученням органів виконавчої влади.

Загалом в "Армію відновлення" вже набрали майже 88 тисяч українців. Оплата за таку роботу наразі становить 10 650 гривень за повний відпрацьований місяць. Загалом на виплати заробітної плати було виділено 582 мільйони гривень.

Також повідомлялося, що з 1 квітня 2024 року оплата зросте до 12 000 грн.

За бажанням, долучитися до виконання суспільно корисних робіт можна, звернувшись до найближчого центру зайнятості.

Олеся Ланцман

Поділитися