04 травня 2024 р. 20:42

На відновлення пошкодженого торік ракетою будинку в центрі Одеси запропонували майже 3 мільйони

Фото: МВС

(Фото: МВС)

Департамент міського господарства Одеської міської ради оголосив тендер для обрання компанії, якій заплатять за капітальний ремонт житлового будинку на Канатній, постраждалого від російської атаки 20 липня 2023 року.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон запланований у форматі відкритих торгів з особливостями. Провести його мають 20 травня з очікуваною вартістю закупівлі у 2 мільйони 669,4 тисячі гривень. 

У форматі відкритих торгів з особливостями, майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

З початком повномасштабної агресії російської федерації проведення закупівель в форматі відкритих торгів з особливостями, коли терміни процедур знижені, а в переможців немає конкурентів стали переважати над іншими. 

За даними Міністерства економіки, з 14 по 20 грудня 2022 року 306 успішних торгів на Prozorro із 347  були завершені з одним учасником. Тобто майже 90% закупівель за цей період проведені з одним учасником торгів. 

Втім позаминулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Вночі, 20 липня окупаційні війська рф атакували Одещину. Внаслідок атаки в центрі Одеси є руйнування, зокрема, зруйнована адмінбудівля, виникла пожежа на площі 300 квадратних метрів. Наразі відомо про двох постраждалих, їх було госпіталізовано. Продовжуються пошуки однієї людини під завалами.

Кирило Бойко

Поділитися