02 квітня 2024 р. 22:45

Вперше громада на Миколаївщині отримає мільйони від ЄС

Фото: офіційний сайт Южноукраїнську

(Фото: офіційний сайт Южноукраїнську)

Южноукраїнська громада вперше отримає кошти на реалізацію проєкту в рамках Програми з відновлення України. Сума становить 27,5 мільйонів гривень.

Про це повідомили на офіційному сайті Южноукраїнської громади.  

За результатами конкурсного відбору в рамках Програми з відновлення України з 200 проєктів, поданих на конкурс, обрано переможцями лише 19, в тому числі єдиний з Миколаївської області проєкт по капітальному ремонту ТРП-5 м. Южноукраїнська.

Головний спеціаліст відділу будівництва та ремонтів управління будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради Наталя Місяновська, начальниця відділу інвестицій та міжнародного співробітництва управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради Людмила Воронова та перший заступник міського голови Микола Покрова, взяли участь в семінарі «Технічна підтримка реалізації субпроєктів Програми для відновлення України», організованому в рамках ПРООН в Україні, на якому було обговорено фінансові, антикорупційні, інженерні та соціальні аспекти реалізації проєкту.

"Вперше Южноукраїнська громада отримає кошти в розмірі 27,5 мільйона гривень. на реалізацію проєкту в рамках Програми з відновлення України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на фінансування проєкту гроші надасть Європейський інвестиційний банк. 

А тим часом уряд Данії продовжує допомагати Миколаєву. Завдяки фінансовій підтримці місто отримало 12 сучасних пасажирських автобусів.

Нові транспортні засоби передано на баланс комунального підприємства "Миколаївпастранс". Після оформлення необхідних документів вони вже скоро розпочнуть працювати на міських маршрутах. Кожен з цих автобусів може вмістити до 60 пасажирів і обладнаний для перевезення людей з інвалідністю. Вони мають низьку підлогу та обладнані пандусом.

Європейські компанії розробляють плани повоєнного відновлення інфраструктури Миколаївщини. Найбільший банківський холдинг США JPMorgan Chase & Co чекає на робочі групи для "передпроєктного планування", а Данія наразі пожертвувала 120 мільйонів євро на відновлення суднобудівництва Миколаєва. Крім того, благодійники з Нідерландів долучились до збору коштів для укриття в селі на Миколаївщині.

Ірина Глухова

Поділитися