07 квітня 2024 р. 09:25

На Херсонщині встановлюють нові водонапірні башти

Фото: скріншот відео Олександра Прокудіна

(Фото: скріншот відео Олександра Прокудіна)

Селище Мала Олександрівка на Херсонщині поступово оговтується після окупації.

Як повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, нині тут проживають близько 1000 жителів, люди повертаються додому, бо тут все рідне й своє.

За словами посадовця, задача влади – забезпечити комфортні умови життя. Зокрема, вкрай важливо було відновити стабільне водопостачання для мешканців.

Очільник ОВА розповів, що нині у селі встановлюють нову водонапірну вежу. Старі відслужили багато років та були пошкоджені російськими обстрілами. Він додав, що загалом гідротехнічні споруди будуть встановлені у п’яти населених пунктах Великоолександрівської громади.

Після підключення нових веж до мережі місцеві жителі почнуть отримувати воду безперебійно.

Цей проєкт допомагає реалізувати неурядова гуманітарна організація "Solidarites international".

Раніше повідомлялось про те, що 4500 літрів дизельного пального отримала Нововоронцовка на Херсонщині для роботи генераторів. Від запасу паливом в громаді залежить робота генераторів, що забезпечують роботу свердловин, завдяки яким здійснюється водозабезпечення Нововоронцовки. Завдяки програмі "Зміцнення громадської довіри" (UCBI), що реалізується за фінансової підтримки Агенції США із міжнародного розвитку (USAID) вдалося оминути дефіциту паливного матеріалу.

Також йшлося про те, що нову водонапірну башту встановили у селі Борозенське на Херсонщині. Водогони мережі населеного пункту були пошкоджені окупантами. Через пошкодження місцеві жителі зіштовхнулися з проблемою браку питної води. Завдяки благодійникам люди тепер матимуть стале водопостачання. За їх підтримки це питання нарешті вдалося вирішити. Встановлення башти стало можливим завдяки БФ "Карітас".

Володимир Шкаєв

Поділитися