25 січня 2022 р. 11:15

Земельна комісія Одеської міської ради засідала з бійкою та поліцією (оновлено)

Земельна комісія Одеської міської ради засідала з бійкою та поліцією (оновлено)

Засідання постійної комісії Одеської міської ради з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин 25 січня знову проводилося в умовах конфлікту.

На початку засідання до кабінету, де воно проводилося, знов завітав народний депутат Артем Дмитрук, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Між ним та охоронцем почалася штовханина, та до кабінету, де засідали депутати, викликали поліцію. Надалі голова комісії Сергій Страшний зачитував порядок денний та пропонував проєкти рішення комісії до голосування, а депутат штовхався із поліцією та охороною, бігав по столах та перевертав їх, розкидуючи документи. Цікаво, що трансляція перервалася, як і минулого разу, а відео стало недоступним. 

ВІДЕО: Думська.

Також напередодні цього засідання журналісти "7 каналу" заявили про те, що охоронець на вході в будівлю міської ради не допускав журналістів за їхніми службовими посвідченнями. 

"Співробітник "Муніципальної варти" Євген Мірошниченко на вході в мерію вирішив влаштувати свої правила. Він не пустив нашого кореспондента на засідання земельної комісії, мотивуючи свої дії тим, що ані посвідчення від ЗМІ, ані „Дія" документами не є. Свою "корочку" демонстрував "побіжно", як гідний учень радянської "контори", - повідомили журналісти.

12:59  Поліцейські розслідують обставини конфлікту в Одеській міській раді, попередньо встановлено, що сутичка  сталася між депутатом Верховної Ради України, його помічниками та прибічниками з муніципальною охороною, яка не пропустила людей, що супроводжували народного обранця, до зали засідань.

В результаті конфлікту постраждали троє охоронців. Зараз на місці працюють поліцейські, які опитують свідків та учасників конфлікту та проводять першочергові слідчі дії. Подію кваліфіковано як хуліганство за частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу України. 

16:12 Генеральна прокурорка України Ірина Венедиктова відреагувала на конфлікт в Одеській міській раді. 

"Відомості невідкладно внесені до ЄРДР і ми обов’язково розберемося: хто, коли і за яких обставин все це вчинив. 
По-людськи хочу звернутися до чиновників та депутатів, які представляють українські органи влади – за нами зараз дуже уважно спостерігають зі всіх куточків планети, ми на сторінках всіх передових видань, поведінка будь-якого представника української влади вивчається під мікроскопом і не може виглядати неадекватно!  Майте совість", - написала прокурорка на своїй сторінці в Facebook.

17:29  В Одеському муніципалітеті заявили, що під час інциденту, за попередніми даними, постраждало близько 10 осіб, двоє людей госпіталізовано з діагнозами «перелом щелепи» та «закрита черепно-мозкова травма». Серед постраждалих також 80-річний академік Української академії наук В'ячеслав Колін.

Остаточна кількість постраждалих встановлюється правоохоронними органами, які ведуть слідчі дії.

Подію вже кваліфіковано як хуліганство за частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу України.

За вищезазначеним фактом Одеською міською радою направлено відповідні звернення до органів Національної поліції України, Генеральної прокуратури та Верховної Ради України. 

Зазначимо, перше засідання постійної депутатської комісії з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин Одеської міської ради, яке анонсували на 18 січня, не відбулося. 

Депутати Одеської міської ради проголосували під час сесії 8 грудня за розформування комісії з питань землеустрою та земельних відносин, сформувавши замість неї постійну комісію з питань розвитку простору, землеустрою та врегулювання земельних відношень. 

До нової комісії увійшли майже усі ті, хто входив в попередню, лише представника "Опозиційної платформи - За життя" Володимира Корнієнка змінили на його однопартійця Олександра Байдеріна, який напередодні покинув лави комісії з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися