15 квітня 2024 р. 16:38

Заступник голови Одеської облради Шкарівський торік збагатився на пів мільйона готівкою

Вадим Шкарівський. Фото: Болградська районна рада

(Вадим Шкарівський. Фото: Болградська районна рада)

Заступник Одеської обласної ради Вадим Шкарівський, зберігав у 2022 році 1,7 мільйона гривень готівкою, а його дружина Лілія 35 тисяч доларів.

Таким чином, за даними декларації посадовця, впродовж 2023 року сума заощаджень в нього зросла на 500 тисяч гривень, повідомляє Центр публічних розслідувань.

З доходу Вадим Шкарівський того року мав заробітну платню 661 тисячу 234 гривні та пенсію - 125 тисяч 804 гривні. 

Його дружина на відміну від декларації за 2022 рік у 2023 році отримала заробітну платню - 149 тисяч 892 гривні в Дочірньому підприємстві "Клінічний санаторій ім. Горького" Приватного акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця".

Загалом же у 2023 році статки заступника голови Одеської облради не змінилися він так само їздив на Toyota Highlander 2020 року випуску, який придбав у 2020 році. Також володіє причепом марки "Одисей" 2019 року випуску й човном Tuna 460 DC AL

З нерухомості володіє квартирою площею 72,9 кв. м в Одесі, машиномісцем - 15,9 кв. м також в Одесі, двома будинками рибалки площею 55,5 кв. м та 54,6 кв. м в селищі Таїрове.

Лілія Шкарівська має земельну ділянку площею 8,6 сотки у Красносілці.  

Тим часом у вересні 2023 року Одеський окружний адміністративний суд провів підготовче засідання у справі про зміни у регламенті обласної ради, задля зменшення кількості заступників голови Одеської обласної ради за позовом депутатки Юлії Чухало.

Таким чином депутатка намагається домогтися звільнення з посади заступника голови обласної ради Вадима Шкарівського, якого обирали як представника партії "Опозиційна платформа — За життя". 

Річ у тім, що після виборів в обласну раду під час обрання голови та заступників в регламент внесли зміни, якими збільшили кількість заступників до трьох. На той час це дозволило отримати "статус кво" для створення більшості у голосуваннях. Саме завдяки цим змінам Вадим Шкарівський обійняв високу посаду.

Зазначимо, що Вадиму Шкарівському поки вдається зберігати свою посаду попри намагання фракції "Європейської Солідарності" його змістити. 

Так напередодні сесії ради 3 березня 2023 року голова фракції політичної партії "Європейська Солідарність" в облраді Михайло Шмушкович заявив, що фракція припиняє будь-яку взаємодію з керівництвом обласної ради. Сталося це через те, що депутати Одеської обласної ради під час засідання погоджувальної ради виключили з порядку денного сесії, запланованої на 3 березня, питання щодо змін в регламенті, завдяки яким можна було б усунути з посади заступника голови ради Вадима Шкарівського.

У грудні 2022 року більшість депутатів також відмовилась підтримати пропозицію колег щодо усунення Вадима Шкарівського з посади заступника голови Одеської обласної ради. 

Того разу автори проєкту аргументували свою позицію не тільки політичною належністю Вадима Шкарівського та його висловлюваннями щодо "Революції Гідності", а й тим, що за законом в голови обласної ради має бути два заступники. Також вони наголосили, що ці посади оплачуються з бюджету.

Вадим Шкарівський на початку повномасштабного вторгнення рф називав тероборону "бандформуваннями".

19 серпня 2021 року заявив, що чоловіки, які звертаються із заявами про домашнє насильство - "не зовсім чоловіки". 

А 19 лютого того ж року назвав події Революції Гідності 2013-2014 року "Державним переворотом".

До того під час сесії ради 24 грудня 2020 року Вадим Шкарівський вже заявляв, що Революція Гідності "розвалила державу".

Кирило Бойко

Поділитися