21 січня 2022 р. 14:37

Засідання "земельної" комісії Одеської міської ради зірвалося через виклик поліції

Засідання "земельної" комісії Одеської міської ради зірвалося через виклик поліції

Засідання постійної депутатської комісії з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин Одеської міської ради знов зірвалося.

На початку засідання до оголошення порядку денного виступив депутат міської ради Володимир Корнієнко, який запропонував голові комісії Сергію Страшному "вирішити досудово суперечливі питання", повідомляє Центр публічних розслідувань.

Депутат стверджував, що рішення про створення цієї комісії було ухвалене з порушення квотного принципу та регламенту міської ради. Зокрема він зазначив, що у комісії має бути двоє депутатів від "Опозиційної платформи - За життя", як передбачено квотами, а натомість троє представників партії "Довіряй ділам". Депутат наполягав, що комісія має саморозпуститися, аби рішення її в подальшому ніхто не заперечував в суді.

Сергій Страшний заперечив, що комісія утворена на сесії, тож працює законно.  

Однак присутній на сесії народний депутат України Артем Дмитрук заявив, що комісія не має права розглядати запропонований порядок денний, бо за регламентом повинна його довести до відома членів комісії за три дні до початку. Натомість нардеп стверджував, що порядок денний роздали депутатам за два дні. Також нардеп наполягав, що у порідку денному мають бути інші питання, звинуватив голову комісії у скоєні правопорушення та викликав у мерію поліцію. 

На цьому засідання довелося перервати. 

Зазначимо, перше засідання постійної депутатської комісії з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин Одеської міської ради, яке анонсували на 18 січня, не відбулося. 

Депутати Одеської міської ради проголосували під час сесії 8 грудня за розформування комісії з питань землеустрою та земельних відносин, сформувавши замість неї постійну комісію з питань розвитку простору, землеустрою та врегулювання земельних відношень. 

До нової комісії увійшли майже усі ті, хто входив в попередню, лише представника "Опозиційної платформи - За життя" Володимира Корнієнка змінили на його однопартійця Олександра Байдеріна, який напередодні покинув лави комісії з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися