07 лютого 2022 р. 14:03

Міністерство економіки наполягає на передачі державі землі під Одеським художнім музеєм

Міністерство економіки наполягає на передачі державі землі під Одеським художнім музеєм

Міністерство економіки України наполягає на передачі державі ділянки землі, на якій розташований Одеській художній музей, що у грудні минулого року був переданий з комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області у державну власність.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань правової політики, забезпечення законності та правопорядку, боротьби з організованою злочинністю та корупцією Одеської обласної ради 7 лютого, повідомляє Центр публічних розслідувань. 

У міністерстві наполягають, що це необхідно для остаточного прийняття майнового комплексу музею в державну власність.

17 грудня 2021 року Одеська обласна рада з другої спроби ухвалила рішення про передачу з комунальної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Одеської області у державну власність цілісного майнового комплексу комунальної установи "Одеський художній музей".

Пропозиції депутатів включити музей до переліку об'єктів-пам'яток архітектури, які не підлягають приватизації, включити музей до переліку пам'яток національного значення та перейменувати його в музей імені Маразлі їхні колеги не підтримали.   

Постійна комісія Одеської обласної ради з питань управління майном спільної власності територіальних громад області 29 листопада підтримала проєкт рішення облради про надання згоди на передачу з комунальної власності у державну цілісного майнового комплексу КУ "Одеський художній музей".

Того ж року Національний банк України задовольнив звернення Одеського художнього музею щодо надання у тимчасове користування приміщення за адресою вулиця Рішельєвська, 8. 

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань. 

Поділитися