20 січня 2022 р. 19:50

Через тяганину з експертизою реконструкція Іванівського мосту почнеться не раніше осені

Через тяганину з експертизою реконструкція Іванівського мосту почнеться не раніше осені

Реконструкція Іванівського мосту, а точніше демонтування старої конструкції для початку нового будівництва, затягується та розпочнеться не раніше осені 2022 року. 

Про це під час засідання Постійної комісії з питань транспорту і дорожнього господарства Одеської міської ради розповів начальник Управління дорожнього господарства Одеської міської ради Олег Бахмутов, повідомляє Центр публічних розслідувань.

За його словами, для початку будівництва мосту треба зробити дорогу, за допомогою якої водії зможуть об'їжджати місце будівництва. 

Проєкт об'єкту "Овідіопольська дуга" вже готовий. За нього віддали 1,5 мільйона гривень, а будівництво оцінили в 67 мільйонів. Проте, як з'ясувалося під час експертизи, "Овідіопольська дуга" в Одесі вже є. Вона розташована в районі "Двох стовпів". Тож довелося змінювати назву об'єкту. 

Тепер на експертизу проєкту потрібний час до березня, а потім ще 2,5 місяця проводитимуться тендерні процедури. Тож розпочати будівництво цієї дороги можна буде не раніше початку літа. Роботи займуть 2-3 місяці. 

Нагадаємо, минулого року повідомлялося, що проєкт нового Іванівського мосту передбачає подовження Іванівського шляхопроводу в бік Овідіопольської дороги та влаштування під ним руху кільцем.

Відповідно до розпорядження міського голови "Про організацію дорожнього руху Іванівським шляхопроводом у м. Одесі" з 19 березня по Іванівському мосту обмежили рух автотранспорту двома внутрішніми смугами загальною масою п'ять тонн зі швидкістю до 40 кілометрів на годину, крім того, заборонено рух пішоходів по обох тротуарах шляхопроводу. 

Іванівський шляхопровід знаходиться в аварійному стані.

Дев'ять мільйонів гривень на проєктно-кошторисну документацію виділили з одеського міського бюджету депутати ради. 

Поділитися