15 липня 2021 р. 11:26

Віцемери закликали депутатів схвалити заселення одеського довгобуду

Віцемери закликали депутатів схвалити заселення одеського довгобуду

На засіданні постійної комісії з питань планування забудови територій, міського дизайну, архітектури та охорони культурної спадщини Одеської міської ради за участі віцемерів Михайла Кучука і Світлани Бедреги йшлося про будинок на вул. Бочарова, 73.

Йдеться про будинок на 78 квартир, спорудження якого розпочалося у 2005 році в рамках Державної програми забезпечення молоді житлом на 2002-2012 роки.

Однак через 10 років через відсутність фінансування роботи були повністю призупинені на рівні 8-х поверхів у першій секції і 7-х поверхів - у другій. У 2017 році недобуд передали управлінню капітального будівництва Одеської міської ради, яке виступило замовником робіт. До речі, з обласного бюджету виділили  17 мільйонів на добудову.  Минулого року будівництво було нарешті завершено.

З цією будівлею виникли певні проблеми. Зокрема, з’явилися розбіжності - площа деяких квартир в натурі не співпадає з відповідними параметрами, що вказані у договорах. Ці та інші питання потребують часу, і, на думку Світлани Бедреги, вирішити більшість з них можна через створення ОСББ.  А депутатка Анастасія Большедворова обурилась тим, що поруч з будівлею немає інфраструктури для дітей. Крім того, на її думку, при будівництві були порушені норми пожежної безпеки. Депутатці опонував начальник архітектурно-будівельного контролю ОМР Олександр Авдєєв. Посадовець заявив, що міська влада отримала від обладміністрації при передачі об’єкта відповідну документацію, згідно з якою і добудували будівлю. І чинні норми протипожежної безпеки дотримано. 

Михайло Кучук висловив ідею перебудувати технічний поверх під 1-кімнатні квартири і передати  їх дітям-сиротам, які мають отримати житло від міської влади. Він разом з колегою-віцемеркою за підтримки представників Держмолодьжитла закликав членів постійної комісії підтримати проєкт  рішення щодо визнання громадян, що багато років очікують на своє житло, законними інвесторами даної будівлі.  Комісія дослухалася до думки заступника міського голови і проголосувала за. 

Нагадаємо, досягти компромісу з представниками Міноборони все ж таки вдалося, заявив віцемер Михайло Кучук.

Раніше Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для пошуку підрядника, якому заплатять за будівництво житлового будинку № 29-б (буд.) в мкр. ІІІ-4-2 жилого району ім. Котовського. 

 У лютому 2020 року управління капітального будівництва пообіцяло завершити 15-річне будівництво будинку на Бочарова, 45 в тому самому 2020 році. 

У березні 2020 року управлінням капітального будівництва Одеської міської ради за рахунок бюджетних коштів проводилася закупівля квартир для забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.

У 2017 році перший заступник міського голови Одеси Анатолій Орловський доручив заступнику мера тоді Петра Рябоконя, який курирує будівництво, підготувати пакет документів про прийняття недобудованого будинку на вулиці Бочарова на баланс міста.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися