28 січня 2021 р. 12:52

В одеських школах хочуть встановити камери і посилити охорону

В одеських школах хочуть встановити камери і посилити охорону

Через постійні «мінування» в одеських школах замислилися про посилення заходів безпеки: тут хочуть встановити камери по периметру закладів, а також найняти охоронців з числа «Муніципальної варти».

Про це під час засідання комісії з питань законності розповів директор департаменту муніципальної безпеки Віктор Кузнєцов, - інформує Центр публічних розслідувань.

Ці заходи обійдуться тільки для шкіл щонайменше в 5 мільйонів гривень.

Шкільних охоронців не збираються звільняти, а підпорядкувати їх КУ «Муніципальна варта». Також при переведенні їх хочуть перевірити на предмет необхідних навичок, судимостей тощо.

Така ж реформа чекає на дитячі садки. Тут за штатним розкладом є тільки нічні охоронці, тоді як відеокамери ж дозволять пізнавати особи зловмисників і стежити за територією.

«Ми хочемо встановити по 5-8 камер по периметру і біля входу, в тому числі з функцією розпізнавання осіб», - Віктор Кузнєцов.

Також пости охорони обладнають кнопками швидкого реагування, які виходять на три групи охорони. Ці групи у будуть виїжджати в разі надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, 25 січня невідомі хулігани знов атакували навчальні заклади в Одесі, проте тепер захопили ще й область. Зокрема на електронну адресу поліції надійшло повідомлення про те, що 373 дитячі садочки, школи, ліцеї та учбово-виховальні комплекси Одеси та області заміновані.

Того ж дня Одеський міський голова Геннадій Труханов доручив департаменту муніципальної безпеки обговорити з Національною поліцією можливість створення у департаменті власного вибухотехнічного підрозділу.

Окрім того, Геннадій Труханов розпорядився співробітникам "Муніципальної варти" посилити патрулювання біля дитячих садків, для того щоб оперативно надавати допомогу з евакуації дітей, а також наголосив на необхідності посилити заходи безпеки безпосередньо в дитсадках.  

20 січня на електронну адресу поліції надійшло повідомлення про те, що 186 дитячих садочків та учбово-виховальних комплексів заміновані.

15 січня правоохоронці витратили 11 годин на перевірку 185 дитячих садків, а багатьом одеситам довелося передчасно забирати дітей додому.    

13 січня поліція більш ніж шість годин витратила на перевірку інформації про бомби в  26 дошкільних закладах. Вибухівку в жодному не знайшли. 

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань. 

Поділитися