23 вересня 2021 р. 16:26

Суд по справі "Краяну" перенесено через неявку фігуранта

Суд по справі "Краяну" перенесено через неявку фігуранта

Вищий антикорупційний суд відклав судове засідання у кримінальній справі по одеському "Краяну" щодо "нових" обвинувачених через неявку до суду одного з них, повідомила кореспондентка Центру публічних розслідувань з зали засідань. 

За версією прокуратури, справа стосується заволодіння міськрадою у змові з співучасниками 93 мільйонами гривень з міського бюджету шляхом будівлі заводу-банкроту "Краян" за завідомо вдвічі завищеною вартістю. Нинішнє засідання стосувалося "нових" фігурантів: екснардепа Олександра Дубового, ексдепутата Кілійської райради Анатолія Коломійця та чинного депутата облради Олега Бабенка. Інше провадження у справі "Краяну" стосується "старих" фігурантів, а саме міського голови Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана і ще шістьох осіб та розглядається іншою колегією. 

Сьогодні засідання по "нових" обвинувачених зірвалося через неявку Анатолія Коломійця. Надані адвокатом документи підтвердили, що він хворіє на коронавірус та перебуває на самоізоляції. 

Засідання стартувало в режимі відеоконференції, але до Малиновського районного суду ніхто не прийшов.

Хоч і погоджували дату, адвокат Коломійця Ігоря Кравченко проігнорував засідання, бо знав, що його клієнт не прийде.

Колегія суддів ВАКСу під головуванням Інни Білоус призначила наступні дати розгляду: 20 жовтня 8:00; 28 жовтня на 11:00 та 24 листопада на 16:00.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд відмовився заочно судити колишню помічницю міського голови Одеси Геннадія Труханова Альону Попову, яку прокуратура вважає причетною до справи про заволодіння коштами бюджету Одеси на купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян».

Авторка - Катерина Петренко
Фото: Центр публічних розслідувань

Поділитися