08 вересня 2021 р. 22:03

Питання про розвалений будинок на Торговій не планують розглядати на найближчій сесії

Питання про розвалений будинок на Торговій не планують розглядати на найближчій сесії

Комісія з питань землеустрою та земельних правовідносин вирішила не виносити на розгляд колег під час найближчої сесії міської ради питання, що стосуються території на Торговій, 22, де минулого року обвалився будинок.

Зокрема, депутати не підтримали зміну цільового призначення земельної ділянки, зазначає Центр публічних розслідувань

Також вирішили не надавати на розгляд колег питання про дозвіл компанії «Некст Джен девелопмент» на розробку проєкту землевідведення за сусідньою адресою, Торгова, 20, для будівництва багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.  

Серед засновників компанії «Некст Джен Девелопмент» значаться Аліна і Ілля Смоляр, які є дітьми колишнього депутата Одеської міської ради та керівника представництва по управлінню комунальної власності Едуарда Смоляра. Довгі роки в судах розглядалася так звана «справа Смоляра».

18 травня 2020 року на перетині вулиць Торгової та Княжої обвалилася частина житлового будинку, були зруйновано шість квартир.

Днем пізніше начальник  Головного управління Державного архітектурно-будівельного контролю Олександр Авдєєв зазначив, що управління не видавало дозволів на будівництво за адресою Торгова, 22, яке в результаті призвело до обвалення сусіднього будинку. 

А мер Одеси Геннадій Труханов зазначив, що представник компанії забудовника, через дії якого обвалилася частина житлового будинку на перетині вулиць Торгової та Княжої в центрі Одеси, в бесіді з ним визнав, що будівельники бачили крен сусіднього будинку перед початком робіт.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань. 

Поділитися