29 вересня 2021 р. 13:03

НАЗК хоче оштрафувати голову райради з Одещини через подаровану землю

НАЗК хоче оштрафувати голову райради з Одещини через подаровану землю

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) 20-24 вересня склало та направило до суду 29 адміністративних протоколів.

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК. 

Зокрема, за порушення обмеження щодо одержання подарунків складено й направлено до суду протокол стосовно Віталія Мосійчука, голови Березівської районної ради. Він отримав у подарунок земельну ділянку вартістю понад 100 тисяч від третьої особи. 

Також через порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій були складені 4 протоколи щодо представників таких партій:

  • «Партія Сергія Суханова» (керівник – Сергій Суханов);
  • «Демократи» (керівник – Дмитро Вершинін);
  • «Ідея нації»  (керівник – Орися Савка); 
  • «Блок Міхеіла Саакашвілі» (керівник – Андрій Андрушков).

Нагадаємо, Київський районний суд Одеси планує 30 вересня розпочати розгляд справи заступника Одеського міського голови Олега Бриндака, як керівника партії Геннадія Труханова «Довіряй ділам».

НАЗК у травні через порушення порядку подання фінансової звітності політичних партій склало протокол щодо заступника Одеського міського голови Олега Бриндака, як керівника партії «Довіряй ділам» в Одесі.  

Агентство кілька разів викликало його для з’ясування обставин можливих порушень порядку подання фінансової звітності - в травні, в квітні, а до того наприкінці березня. Також НАЗК викликало Бриндака у лютому.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції склало та направило до суду 49 адміністративних протоколів з 13 по 17 вересня. 

Наприкінці серпня НАЗК розпочало повну перевірку  68 декларацій посадовців, у тому числі 49 народних депутатів України. 

Раніше Агентство вдалося до повної перевірки 56 декларацій посадовців, у тому числі 39 парламентарів.

Національне агентство з питань запобігання корупції склало та направило до суду 70 адміністративних протоколів.

У липні НАЗК опублікувало на своєму сайті інформацію щодо виклику низки осіб. Серед них була і Олена Одношивкіна, соратниця Дмитра Голубова. Дмитро Голубов став народним депутатом України VIII скликання (фракція  Партії "Блок Петра Порошенка"), був членом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, входив до групи з міжпарламентських зв’язків з Угорщиною та групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою.

Поділитися