29 липня 2021 р. 20:42

Фасад будівлі на Дерибасівській відреставрують майже за чотири мільйони

Фасад будівлі на Дерибасівській відреставрують майже за чотири мільйони

Одеська міська рада повідомила про початок підготовчих робіт до реставрації фасаду «Будинку Жульєна» за адресою: вул. Дерибасівська, 19.

Роботи проводяться в рамках Міської комплексної програми збереження і розвитку історичного центру міста Одеси на 2019-2021 роки.

Як повідомляє Центр публічних розслідувань, за інформацією електронної системи публічних закупівель Prozorro, ремонтно-реставраційні роботи фасаду та покрівлі будівлі оцінили в ще в 2019 році на 4 млн 43 тис. 100 грн. Компанія-переможець ТОВ "Виробничо-будівельна фірма "ОЛЕКСАНДР" виконуватиме роботи за 3 млн 921 тис. 808 грн.

Цікаво, що конкурент компанії запропонував суму лише на 4 гривні менше і програв.

Як вказано в договорі, у зв’язку з неритмічним бюджетним фінансуванням об’єкту термін тривалості виконання робіт перенесли з жовтня 2019 року на грудень 2022 року.

ТОВ "Виробничо-будівельна фірма "ОЛЕКСАНДР" займається будівництвом житлових і нежитлових будівель з 1991 року, серед інших видів діяльності вказані оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням, надання в оренду будівельних машин і устатковання, діяльність у сфері архітектури.

Засновником фірми є Марина Грушевіч, керівником - Євген Окунь, який є співзасновником ГО "СІПРОЕМ" разом з Володимиром Глазиріним, колишнім головним архітектором Одеси. 

Ця ж фірма займається реставрацією фасадів на вул. Рішельєвська, 12 ріг вул. Грецької за 6,5 млн грн та вул. Рішельєвська, 16 ріг вул. Буніна за 5 млн 251 тис. 709 грн.

В мерії нагадали, що також продовжується реставрація на таких об'єктах:
вул. Буніна, 18 ріг вул. Рішельєвської, 11;
вул. Рішельєвська, 12 ріг вул. Грецької, 21;
вул. Дерибасівська, 14 ріг вул. Катерининської, 16;
вул. Гаванна, 9 ріг вул. Ланжеронівської, 21;
вул. Ланжеронівська, 17;
вул. Дерибасівська, 4;
вул. Дерибасівська, 31 ріг вул. Віце-адмірала Жукова, 2;
вул. Спиридонівська, 10.

Нагадаємо, прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директорки підрядної компанії, що виконувала ремонтно-реставраційні роботи у приміщеннях Будинку Руссова, за фактом службового підроблення та привласнення бюджетних коштів.

Ця ж компанія вдруге виграла право реставрувати будинок Лібмана. Товариство з обмеженою відповідальністю «Укрспецпроект» згодилось працювати за 9 мільйонів 870 тисяч гривень. 

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися