24 червня 2021 р. 16:33

Через відео ІзбірКома одеську депутатку попросили більше не кнопкодавити

Через відео ІзбірКома одеську депутатку попросили більше не кнопкодавити

Постійна комісія з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики та запобігання корупції Одеської міської ради вирішила рекомендувати депутатці Ірині Куценко ("Довіряй ділам") вжити належних заходів з метою попередження випадків неперсонального голосування (кнопкодавства) з її боку.

Відповідне рішення оголосила голова комісії Ольга Квасницька ("Слуга народу"). 

Саме Ольга Квасницька й підняла питання «кнопкодавства» на засіданні комісії 23 червня. Голова комісії зазначила, що  заявила, що видання ІзбірКом 17 березня оприлюднило на своїй сторінці в Facebook відеозапис неперсонального голосування. На ній нібито видно, як депутатка від «Довіряй ділам» Ірина Куценко голосує і за себе, і за іншу депутатку Тетяну Плаксій, яка покинула сесійну залу.

Ольга Квасницька зазначила, що це порушення пункту 12 статті 7 регламенту Одеської міськради. 

«Це було зроблено в сесійній залі і є відеозапис. Наша комісія її вивчала. Шкода, що Ірини тут зараз немає, щоб вона могла дати пояснення. Тому, з огляду на відеофіксацію, враховуючи регламент - це порушення і ми повинні на це реагувати», - сказала Квасницька.

Зазначимо, що раніше голова Одеської обласної організації "Комітет виборців України" Анатолій Бойко вказував на те, що толерантність міського голови Геннадія Труханова щодо неперсонального голосування, а також використання його депутатами від партії мера заохочує "кнопкодавів". 

Нагадаємо, у травні Комісія з питань регламенту, депутатської етики, реалізації державної регуляторної політики Одеської міської ради вимагатиме від депутата партії Шарія Іллі Фреймана спростувати інформацію, яку він надав під час публічного виступу на минулому засіданні ради.

Печерський райсуд Києва призначив на 16 червня о 12:30 засідання у справі про кнопкодавство нардепа групи «Довіра» Владіслава Поляка. Сам Поляк вважає підозру у кнопкодавстві необґрунтованою, а порушення заперечує.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися