31 жовтня 2020 р. 17:41

Одеська дитяча лікарня закупила ліжка за вдвічі завищеними цінами

Одеська дитяча лікарня закупила ліжка за вдвічі завищеними цінами

21 жовтня «Дитяча міська лікарня №3» Одеської міської ради придбала медичні ліжка. Як свідчать дані порталу державних закупівель ProZorro, такі самі ліжка у інших містах медичні заклади купували майже вдвічі дешевше.

«Дитяча міська лікарня №3» Одеської міської ради провела закупівлю без конкурсу, вказавши, що це закупівля товарів для боротьби з COVID-19, згідно з переліком товарів, затверджених постановою Кабміну №225 від 20 березня 2020 року. Про це свідчать дані публічного модуля аналітики BI ProZorro.

Було придбано 11 ліжок. Серед них ліжко медичне Tom 2, ліжко медичне Eleganza 1, ліжко медичне Eleganza 2. Відповідно до специфікації, опублікованої разом з договором, за ліжко Tom 2 платять 189 700 гривень, за Eleganza 1 - 141 665 гривень, за Eleganza 2 - 185 300 гривень.

Як відомо з договорів, опублікованих на порталі Dozorro:
Державне підприємство "Укрмедпроектбуд" придбало ліжка Eleganza 2 за 67 570 гривень, тобто майже втричі дешевше.

За ліжка Tom 2 платять 108 112,15 гривень, тобто на 80 тисяч гривень дешевше.

Броварська багатопрофільна клінічна лікарня придбала ліжка Eleganza 1 по 81 500 гривень, тобто майже на 60 тисяч гривень дешевше. 

Київська міська клінічна лікарня №4 купила Eleganza 1 по 78 020 гривень. 

Обласна лікарня інтенсивного лікування міста Маріуполь купила ліжка Eleganza 2 за 111 588 гривень, тобто майже на 70 тисяч гривень дешевше. 

Підприємець, якому Одеська лікарня заплатить за поставку медичних ліжок - Віктор Крушинський. Він працює більше 5 років, але брати участь у державних закупівлях почав лише цього року. І вже уклав договорів більш ніж на 7,5 мільйонів гривень.

Торгівлю фармацевтичними товарами як вид діяльності він додав лише з серпня поточного року.

За даними аналітичної платформи YouControl, той самий мобільний номер телефону у контактних даних, що й у пана Віктора Крушинського, вказують ще 8 підприємців і одна юридична особа.

Нагадаємо, Управління дорожнього господарства Одеської міської ради оголосило тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт покриття вулиці Черняховського. За даними системи електронних закупівель Prozorro, аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 40 мільйонів 187,7 тисяч гривень відбудеться 17 листопада. 

Нагадаємо, компанії ТОВ «Автомагістраль-Південь» та ТОВ «Евродор» розіграли поміж собою два тендери стосовно ремонту ділянок автомобільної дороги загального користування державного значення Т-16-44 контрольно-пропускний пункт «Лісне» - контрольно-пропускний пункт «Малоярославець Перший». 

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань. 

Поділитися