21 вересня 2020 р. 19:23

До Дня міста одеські чиновники орендували топіарії через школу мистецтв

До Дня міста одеські чиновники орендували топіарії через школу мистецтв

17 вересня мистецька школа №4 міста Одеси провели дві закупівлі. У підприємиці з Нікополя, яка працює 7 місяців, школа орендувала три топіарні фігури і замовила послуги з організації та супроводу заходів у парку культури та відпочинку «Преображенський».

Дані про ці закупівлі опубліковані у публічному модулі аналітики BI Prozorro.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження міського голови № 688 від 17.08.2020 року (зі змінами від 27.08.2020) у парку "Преображенський" у День міста було заплановане відкриття меморіального музею-стіни та відкриття вхідної групи до Одеського зоопарку. 

Нагадаємо, відповідно до розпорядження міського голови № 688 від 17.08.2020 року (зі змінами від 27.08.2020) у парку "Преображенський" у День міста було заплановане відкриття меморіального музею-стіни та відкриття вхідної групи до Одеського зоопарку. 

На сайті Одеського зоопарку опублікована новина про урочисте відкриття вхідної групи.  


На святі виступили вихованці школи мистецтв №3, артисти театру ім. А. Саліка, учні гуртка юннатів Одеського зоопарку. Також шоу, ігри та конкурси для дітей організовували агенція "Кіт у чоботях" і "Школа наукових чудес". Проводили майстер-класи письменниця Інна Іщук та художниця Єлизавета Лісютіна. Одеський зоопарк організував "Зоошколу" з тваринами та розіграш сувенірів. Також святкову атмосферу створювали ростові ляльки. Святкова програма розписана на сайті закладу досить детально. 

Але, якщо вірити договору з підприємицею Олесею Ковалик, все було дещо інакше. 

Відповідно до вказаної у кошторисі інформації, працювала фотозона, виготовлення, монтаж та демонтаж якої обійшлися одеситам у 23 тисячі гривень. Було шоу мильних бульбашок та артисти на ходулях. З програмою, про яку пишуть на сайті зоопарку, лише один збіг - ростові ляльки. 

Крім того, за іншим договором школа мистецтв №4 орендувала для свята на цілий місяць три топіарні конструкції.


Топіарні конструкції - це фігури тварин чи казкових героїв зі штучної або живої трави. Виглядають вони так, як на фото нижче:





Враховуючи, що місцем поставки вказана адреса самої школи, а не парк, виникає не тільки питання, навіщо топіарії орендували на 30 днів, але й питання, де ж їх тридцять днів тримали після свята. 

Постачальниця зареєстрована у якості підприємця 7 місяців за даними аналітичної платформи YouControl


Свою діяльність Олеся Ковалик веде у місті Нікополь Дніпропетровської області. У переліку видів її діяльності жодного слова про надання у оренду топіарій та будь-яких інших кущів чи трави. 


Незважаючи на короткий термін ведення діяльності, підприємиця вже уклала без конкурсу 6 договорів. Має досвід з організації відеоконференцій та організації виступу артистів у Дніпропетровському академічному театрі опери та балету. 

Зауважимо, що за послуги з організації свята в Одеському зоопарку сплатила музична школа, а сам зоопарк ніяких закупівель, пов’язаних з урочистостями, не проводив.

Щоб запитати про те, для чого ж школа мистецтв на місяць орендувала топіарії, ми зателефонували контактній особі замовника, вказаній у тендері. Пані Єлизавета Морозова обіцяла дати телефон якихось осіб, які за її словами "усим оцим займаються" і яким можна поставити запитання. Але вона не уточнила, кого має на увазі. Згодом Єлизавета Морозова передзвонила і запропонувала відповісти на питання сама.  

За її словами, школа отримала розпорядження, відповідно до якого заклад був призначений одним з організаторів урочистого відкриття вхідної групи до Одеського зоопарку. Чому саме ця школа, вона не знає, але каже, що "так буває", такі розпорядження надходять, тож школі виділили гроші, і вона їх освоїла. Топіарії були установлені у Преображенському парку і стояли там кілька днів, доки тривали урочистості, пов’язані з Днем міста. Чому їх орендували саме на 30 днів, вона пояснити не змогла. Щодо того, чому як адреса поставки у документах вказана адреса школи, то це пов’язано з тим, що укладено типовий договір.

Поділитися