15 січня 2024 р. 12:10

У Миколаєві для студентів відбудеться воркшоп з фахівцями з України, Естонії і Франції

ФОТО: Миколаївська міська рада

(ФОТО: Миколаївська міська рада)

З 15 січня до 2 лютого студенти Миколаївського будівельного фахового коледжу братимуть участь у воркшопі з французькими, естонськими та вітчизняними фахівцями.

Про це повідомляє пресслужба Миколаєвської міської ради.

Зимовий воркшоп – це процес навчання, що грунтується на колективній роботі та інтенсивному залученні всіх учасників. Теорія подається у фоновому режимі й одразу закріплюється на практиці.

На переконання головного архітектора Миколаєва Євгена Полякова, цей формат дозволить миколаївській молоді отримати нові знання, цінний досвід та розкриє творчий потенціал майбутніх фахівців. Для відбудови та розвитку України як ніколи потрібні кваліфіковані архітектори, інженери та будівельники.

(ФОТО: З відкритих джерел)

Студенти підготують власні проекти, презентують їх та отримають зворотній звʼязок від експертів.

Учасники платформи: 

  • Андрій Штендера – архітектор, викладач Львівської політехніки; 
  • Мартен Дюплантьє – голова спілки архітекторів, інженерів та замовників Франції (AMO), засновник Martin Duplantier Architectes;
  • Соломія Щегольська – архітеторка, доцентка Львівської політехніки;
  • Денис Гіренко – головний художник Нарви, Естонія;
  • Євген Поляков – головний архітектор Миколаєва.

Завдяки нашим друзям із Франціїі, Естонії та України напрацюємо нове бачення Вітрильного скверу у нашому місті за новітніми практиками міського дизайну та урбаністики, - зазначає Євген Поляков.

Зазначається, що студенти підготують власні проєкти, презентують їх та отримають зворотній звʼязок від експертів.

У Миколаєві це не перший досвід інноваційного підходу до освіти.

Так, у жовтні 2023 року, вперше від початку повномасштабного вторгнення рф, відкрив двері Університет третього віку. Цьогоріч на навчання записалися 317 студентів золотого віку. Філії університету вже працюють в кожному районі. У закладі навчаються студенти від 60 років.

Заняття проходять на базі відділень денного перебування міського територіального центру соціального обслуговування в кожному районі. 

Але на цьому досягнення миколаївців не закінчуються.

На початку жовтня Миколаївська вчителька Катерина Якушевська стала лауреаткою премії Global Teacher Prize Ukraine 2023. Катерина – логопед дитсадка №103 та реабілітаційного відділення міської лікарні у Миколаєві.

Садок, де працювала Катерина, було зруйновано ворожою ракетою. А сама освітянка пішла працювати за сумісництвом у лікарню логопедом і допомагає військовим відновлювати мовлення та пам’ять.

Анна Бальчінос

Поділитися